Θεσμός πλέον η ενημέρωση των παιδιών των ΚΔΑΠ του Δήμου Ασπροπύργου στο θέμα της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων. Την Τετάρτη 28/7/2021 μέλη του οργανισμού μας επισκέφτηκαν τα πέντε (5) ΚΔΑΠ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ασπροπύργου , μετά από πρόσκληση του προέδρου της, κ. Σαββίδη Παντελή. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την σωστή οδήγηση ποδηλάτου  αλλά και του πατινιού  καθώς επίσης και για την ασφαλή μεταφορά κατοικίδιων με όχημα από την συνεργάτιδα μας και εθελόντρια Ελένη Τζιάκου.

Συγκεκριμένα τα παιδιά κατανόησαν τους κανόνες σωστής οδηγικής συμπεριφοράς καθώς και τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας που θα πρέπει να λαμβάνουν πριν ξεκινήσουν την ποδηλατική τους βόλτα. Τα μεγαλύτερα παιδιά ενημερώθηκαν για την χρήση αλκοόλ και οδήγηση μέσω της μάσκας προσομοίωσης χρήσης αλκοόλης και με αυτή την πρακτική διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση του αλκοόλ δεν συνάδει με την οδήγηση και είναι επικίνδυνο.

Νέες δράσεις έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν στο Δήμο Ασπροπύργου από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον πρόεδρο της ΚΕΔΑ κ. Σαββίδη Παντελή και την αντιδήμαρχο Παιδείας κυρία Σοφία Μαυρίδη.