Την αντίθεση του προς τις πράξεις αλλά και τον γενικότερο χειρισμό του Ο.Λ.Ε σχετικά με τη υπόθεση «PROMARINE», εκφράζει ο Δήμος Ελευσίνας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Ελευσίνας θεωρεί ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Οργανισμού, να αποφανθεί σχετικά με το αίτημα της εταιρείας PROMARINE ιδιοκτησίας Σπανόπουλου, για χρήση χώρου 15 στρεμμάτων δίπλα στην μαρίνα του Καλιμπακίου.

Αντίθετα, ο Δήμος Ελευσίνας, εκτιμά πως το ζήτημα είναι αρμοδιότητας του ΤΑΙΠΕΔ και του Υπουργείου Ναυτιλίας, ως τα μόνα αρμόδια για αδειοδότηση, ενώ σύμφωνα με τον νόμο ο Ο.Λ.Ε δεν έχει δικαίωμα έκδοσης αδειών, είτε πρόκειται για επικαιροποίηση υπαρχουσών, είτε πρόκειται για νέα αδειοδότηση.

Ως εκ τούτου, η Δημοτική Αρχή, θέτει προ των ευθυνών της τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Καριμανάκη, και ζητά πρώτον να απορρίψει το αίτημα της εταιρείας συμφερόντων Σπανοπούλου, και δεύτερον να συμπλεύσει με το δημόσιο συμφέρον της πόλης και των κατοίκων της. Οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό, θα αποτελεί κατά την εκτίμηση της Δημοτικής Αρχής, εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων.

Για το θέμα ο Δήμος Ελευσίνας, έχει ήδη ζητήσει:

Α) να αναβάλει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Λ.Ε τη σχετική συνεδρίαση, προκειμένου να τοποθετηθεί η πόλη μέσα από την διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου, αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό.

Β) το εισηγητικό της Απόφασης του Ο.Λ.Ε προκειμένου να κοινοποιήσει διάβημα διαμαρτυρίας προς το ΤΑΙΠΕΔ και το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Όπως δήλωσε ο Αργύρης Οικονόμου, Δήμαρχος Ελευσίνας, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο:

«Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κερδίσουμε πρόσβαση στο παραλιακό μέτωπο και δεν θα επιτρέψουμε μεθοδεύσεις που θα ναρκοθετούν το δίκαιο αίτημα των πολιτών για πρόσβαση σε μια βιώσιμη παραλία. Θα συναντηθώ το επόμενο διάστημα με κινήσεις πολιτών, προκειμένου να υπάρξει ολοκληρωμένη ενημέρωση από την πλευρά μας και να υπάρξει συντονισμός δράσεων».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής μετέφερε στον Ο.Λ.Ε ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Λιάσκος, ο οποίος και παρευρέθη για αυτό τον λόγο στο πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.