Ελέω lockdown υποβαθμίζονται οι μεταφορές;

 

 

Λόγω lockdown και περιορισμών στην κυκλοφορία, μειώθηκαν και τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αθήνα-Μέγαρα, που πλέον γίνονται ανά ώρα, από τις 5 το πρωί ως τις 8.30 το βράδυ από Μέγαρα και από 6.15 το πρωί ως 10.15 το βράδυ από Αθήνα τις καθημερινές.

Το θέμα της συγκοινωνίας και της σύνδεσης Μεγάρων-Νέας Περάμου-Ελευσίνας-Αθηνών απασχολεί εκατοντάδες εργαζομένους και πολίτες που κινούνται σε καθημερινή βάση, όπως και τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων.

Σε συνθήκες οικονομικής δυσχέρειας, οι ανάγκες για εργασία και μετακίνηση με μέσα μαζικής μεταφοράς με οικονομικά εισιτήρια, στις περιοχές της Δυτικής Αττικής προς και από Αθήνα αυξάνονται. Το ζήτημα έχει απασχολήσει και τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλο που έχει παρέμβει στο Υπουργείο Μεταφορών για ένταξη των συγκοινωνιών του Δήμου Μεγαρέων(Μέγαρα, Νέα Πέραμος, Κινέτα), Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας(Βίλλια, Ερυθρές) στην αστική συγκοινωνία του ΟΑΣΑ, στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης αστικών συγκοινωνιών και συνεργασίας ΟΑΣΑ-ΚΤΕΛ Αττικής.

Καθώς και στον κλάδο των ΚΤΕΛ σημειώνονται σε όλη την Αττική οικονομικές ζημίες, ο περιορισμός των μετακινήσεων λόγω κορωνοϊού φαίνεται να δυσχεραίνει το θέμα των μετακινήσεων και στην περιοχή μας.

Ωστόσο δεν θα πρέπει, ελέω lockdown, να υποβαθμιστούν οι μετακινήσεις, η σύνδεση των περιοχών της Δυτ. Αττικής με την Αθήνα και παράλληλα το δικαίωμα στην εργασία και η ποιότητα ζωής στην περιοχή.