• Σε εφαρμογή ολοκληρωμένο σχέδιο ενημέρωσης και τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων προς τους βιοτέχνες και επαγγελματίες από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς.
  • Αν. Μιχάλαρος: «Να υπάρξουν σαφείς θέσεις για τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων και ειδικά των παραγωγικών».

 

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους βιοτέχνες, τους επαγγελματίες και τους εργαζομένους, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικώς με την όξυνση της νέας υγειονομικής κρίσης που προκαλεί το στέλεχος κορωνοϊού “Covid-19”. Για το λόγο αυτό, το ΒΕΠ έχει προβεί σε σειρά ενεργειών για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την εξυπηρέτηση των αναγκών της αγοράς.

Από την πρώτη στιγμή που εξετράπη η κατάσταση, ο Πρόεδρος του ΒΕΠ κ. Ανδριανός Μιχάλαρος μαζί με τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής καθόρισαν το πλαίσιο δράσεων για τη λήψη μέτρων προστασίας από τις βιοτεχνίες – μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς. Αμέσως έγινε ενημέρωση για τις επίσημες οδηγίες από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας και δόθηκαν οδηγίες για τη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων μεταξύ των εργαζομένων αλλά τις διαδικασίες απολύμανσης στους εργασιακούς χώρους.

Παράλληλα συνιστάται από το ΒΕΠ η προσωρινή εφαρμογή μέτρων όπως η ευέλικτη μορφή εργασίας (μέσω τηλε-εργασίας) και διενέργειας, ενώ με αντίληψη κοινωνικής δικαιοσύνης προτείνεται προς τους βιοτέχνες και τους επαγγελματίες να διευκολύνουν με άδειες ειδικού σκοπού εργαζομένους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (όπως ορίζονται από τον ΕΟΔΥ), αλλά και οι γονείς μαθητών κατ’ εφαρμογή της ισχύουσας Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η διοίκηση και το προσωπικό του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία τόσο με τους αρμόδιους φορείς, όσο και με τις βιοτεχνίες – μέλη του για την υιοθέτηση πρόσθετων μέτρων εφ’ όσον χρειαστεί.

Σχετικώς με τις ενέργειες αντιμετωπίσεως του νέου κύματος πανδημίας που προκαλεί ο “Covid-19”, ο Πρόεδρος του ΒΕΠ κ. Ανδριανός Μιχάλαρος δηλώνει τα ακόλουθα:

«Για μια φορά ακόμα αντιδράσαμε άμεσα και αποτελεσματικά ώστε οι 15 χιλιάδες επιχειρήσεις – μέλη μας να είναι προετοιμασμένες και ενημερωμένες να αντιμετωπίζουν αυτήν την πρωτοφανή κρίση. Την ώρα που βρίσκεται σε όξυνση η δεύτερη φάση της υγειονομικής κρίσης δεν χρειάζεται να κάνουμε κριτική.

Ωστόσο θα πρέπει να επισημάνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι και αυτήν την κρίση, οι βιοτεχνίες, οι μεταποιητικές και εν γένει όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα την επωμιστούν. Επισημαίνουμε προς την Κυβέρνηση, αλλά και την αντιπολίτευση να πάρουν σαφείς θέσεις όσον αφορά στη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων και ειδικά των παραγωγικών. Επιπροσθέτως, για όσο καιρό θα βρίσκεται σε καραντίνα η αγορά και σε συνθήκες αναγκαστικής αναστολής δραστηριοτήτων, το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να επεξεργαστεί μια νέα δέσμη στήριξης με μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ ή και πλήρη απαλλαγή για κλάδους που επλήγησαν και πλήττονται ώστε να ενισχυθούν τα ταμειακά διαθέσιμα στις επιχειρήσεις.

Σεβόμαστε το σύνθημα “Μένουμε Ασφαλείς”. Επισημαίνουμε ωστόσο ως βιοτέχνες και επιχειρηματίες ότι θα πρέπει να μείνουμε και ζωντανοί μετά την υγειονομική κρίση».

 

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ