Ινδοί από αρκετές περιοχές συμμετείχαν στην πολύχρωμη θρησκευτική πορεία για τον εορτασμό της μνήμης του guru Arjan Dev Ji, ηγέτη της Σιχ

megara-arthrou
Εκατοντάδες Ινδοί από Αττική, Βοιωτία, Κορινθία και Αχαΐα, φορώντας τις χρωματιστές παραδοσιακές τους φορεσιές, συμμετείχαν στην θρησκευτική πορεία που πραγματοποιήθηκε στα Μέγαρα για τον εορτασμό της μνήμης του guru Arjan Dev Ji, ηγέτη της Σιχ.
Ο Arjan Dev Ji, σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία, υπήρξε ο πρώτος μάρτυρας της θρησκείας των Σιχ, ο οποίος βασανίστηκε και θανατώθηκε το 1606 από τον μουσουλμάνο αυτοκράτορα Jahangir, επειδή δεν δέχτηκε να αλλάξει την πίστη του. Η θρησκεία των Σιχ είναι η νεώτερη μονοθεϊστική θρησκεία και κρατά τις ρίζες της στην βόρεια Ινδία. Σήμερα είναι η κυρίαρχη θρησκεία στην επαρχία Παντζάμπ (Punjab) απ’ όπου προέρχεται και η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών εργατών στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί ναοί σε Αθήνα και Μέγαρα.

sih_megara___2_
sih_megara___3_
sih_megara___4_

Στις εκδηλώσεις μνήμης, όπως και στην χθεσινή, κυριαρχεί πάντα η έντονη πολυχρωμία με το κυρίαρχο χρώμα να θεωρείται το πορτοκαλί.

sih_megara___5_
sih_megara___6_
sih_megara___7_

Κατά την διάρκεια της πορείας των 10 χιλιομέτρων στην πόλη των Μεγάρων είναι αξιοσημείωτο ότι προηγείται πάντα ένα βυτιοφόρο όχημα, το οποίο καταβρέχει τον δρόμο, ενώ πολυμελής ομάδα πιστών σκουπίζουν ξυπόλητοι τα σημεία από τα οποία περνάει η πομπή. Στην πορεία συμμετέχουν και άρματα.

sih_megara___8_
sih_megara___9_
sih_megara___10_
sih_megara___11_

Η πορεία ξεκίνησε από τον ναό των Σιχ στην περιοχή Ορκός, βόρεια της πόλης των Μεγάρων, κατευθύνθηκε νότια προς την Έξω Βρύση, μετά δυτικά προς την περιοχή Αρμακάδες, βόρεια προς τις εργατικές κατοικίες και τέλος ανατολικά προς τον ναό τους.

sih_megara___12_
sih_megara___1_