Δωρεάν τεστ COVID-19 στο Δημοτικό Ιατρείο Μαγούλας

για το Φεστιβάλ «Αισχύλεια»

Με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας και την ψυχαγωγία των πολιτών με ασφάλεια, η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει την διεξαγωγή και στην στήριξη εκδηλώσεων και στην Δυτική Αττική.

Η τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού στον χώρο διεξαγωγής που προτείνει αποτελεί αρμοδιότητα και μέριμνα του Δήμου όπου διεξάγεται κάθε εκδήλωση.

Συγκεκριμένα, στην Ελευσίνα, το Φεστιβάλ Αισχύλεια ανακοινώνει ότι η είσοδος των θεατών στις φετινές παραστάσεις θα γίνεται αποκλειστικά με:

  • Πιστοποιητικό εμβολιασμού σε ισχύ (ενεργοποιείται 14 ημέρες μετά τη β’ δόση εμβολίου ή 14 ημέρες μετά το μονοδοσικό εμβόλιο)
  • Πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ (εκδίδεται 30 ημέρες μετά το θετικό test και ισχύει για 180 ημέρες)
  • Αρνητικό PCR test (72 ωρών) ή rapid test (48 ωρών) πριν την εκδήλωση
  • Για την διενέργεια rapid tests στον Δήμο Ελευσίνας, δημιουργήθηκε σημείο δωρεάν εργαστηριακών ελέγχων για την covid-19. Από την Δευτέρα 30 Αυγούστου έως και 25 Σεπτεμβρίου, η πρώτη -και μοναδική στη Δυτική Αττική- σταθερή μονάδα του ΕΟΔΥ, θα βρίσκεται στο Δημοτικό Ιατρείο Μαγούλας. Οι δημότες θα μπορούν να προσέρχονται καθημερινά και κατά τις ώρες 09:30-15:00, προκειμένου να υποβληθούν στον δωρεάν έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού (rapid test). Μετά την αναμονή 20 λεπτών από την ανάγνωση του test θα χορηγείται βεβαίωση για να χρησιμοποιηθεί στην είσοδο των χώρων των παραστάσεων, χωρίς να επιβαρύνονται οικονομικά οι δημότες και να προσέρχονται με ασφάλεια στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αισχύλεια.

Μόνο οι θεατές κάτω των 18 ετών μπορούν να εισέρχονται με self-test (24 ωρών), με υπογεγραμμένη από γονέα και πρωτοκολλημένη (μέσω του self- testing.gov.gr) δήλωση, ενώ δεν θα γίνονται δεκτές χειρόγραφες βεβαιώσεις.

Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε θεατές που δεν πληρούν μία από τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Αττικής, στηρίζοντας το Φεστιβάλ «Αισχύλεια» χρηματοδοτεί και παρέχει με ελεύθερη είσοδο τις παρακάτω παραστάσεις:

8/09 Παράσταση “Φιλική Εταιρεία” – στο Παλαιό Ελαιουργείο, Ελευσίνα

10/09 Παράσταση “Βάκχες” – στο Παλαιό Ελαιουργείο, Ελευσινα

11/09 Θεατρική παράσταση ” Άφοι Μπαμπούλας” – στην Ενότητα Ζεφυρίου, θεατράκι Βορεινό

12/09 Παράσταση “Φοίνισσες” – στο Παλαιό Ελαιουργείο, Ελευσίνα