Σήμερα στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής πραγματοποιήθηκε η παράδοση και ταυτόχρονα η παρουσίαση του πρωτοποριακού συστήματος πυροπροστασίας της ΠΕΔΑ, αναφέρει σε ανάρτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής Κλεάνθης Βαρελάς.
“Η αναβάθμιση του συστήματος με σύγχρονη τεχνολογία και χρήση τεχνητής νοημοσύνης είναι ένα ακόμα μέσο που θα συμβάλει στην πρόληψη από τις δασικές πυρκαγιές .
Περιλαμβάνει 5 κάμερες υψηλής ευκρίνειας οι οποίες μπορούν νε καλύψουν απόσταση έως και 8km. και καλύπτουν περίπου το 65 % της δασικής περιοχης της Δυτικής Αττικής.
Το σύστημα έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει καπνό και φωτιά και σε άμεσο χρόνο να στέλνει ενημέρωση στους χειριστές και στους χρήστες που είναι συμβεβλημένοι.
📍Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι πολιτικής προστασίας της Δυτικής Αττικής,ο αντιπεριφερειάρχης πολιτικής προστασίας Λεωνιδας Μανωλάκος,ο διευθυντης της αυτοτελούς διεύθυνσης πολιτικής προστασίας της Περιφερειας Αττικής Νικος Πασάς ,ο Διοικητης της πυροσβεστικής υπηρεσίας Δυτικής Αττικής Αντιπύραρχος Πετρος Μπουγιας και οι διοικητές της πυροσβεστικής υπηρεσίας Μεγάρων και Ελευσίνας.
📍Στόχος μας είναι η προστασία των πολιτών από φυσικά φαινόμενα καθώς και η προστασία της περιουσίας τους από αυτά.Επενδυουμε στην πρόληψη με κάθε μέσο διαθέσιμο και χρησιμοποιούμε τη σύγχρονη τεχνολογία προς όφελος των πολιτών.” τονίζει χαρακτηριστικά.