Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Εκσυγχρονισμός της Περιβαλλοντικής νομοθεσίας – Ενσωμάτωση στην Ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 και 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις» που συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή, καθορίζονται σύμφωνα με το άρθρο 99 οι οικοδομήσιμοι χώροι : πεζοδρόμων, χώρων πολιτιστικών λειτουργιών και αρχαιολογικού μουσείου, υπαίθριου χώρου στάθμευσης και χώρων πρασίνου στην περιοχή ΒΟΤΡΥΣ – ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ του δήμου Ελευσίνας.

Σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Θ. Μπούρας αναφέρει ότι: “Με το ως άνω νομοσχέδιο η Κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της έτσι ώστε η Ελευσίνα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επισκεφθεί κατ’ επανάληψη την πόλη της Ελευσίνας, το Θριάσιο πεδίο και τη Δυτική Αττική  αναγνωρίζοντας την σημαντική  πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής Αθανάσιος Μπούρας εκφράζει την μεγάλη του ικανοποίηση τόσο για την εξέλιξη αυτή όσο και για τις χρηματοδοτήσεις προς το Δήμο Ελευσίνας και την ιδιαίτερη φροντίδα των Υπουργείων Εσωτερικών, Πολιτισμού & Αθλητισμού κλπ. Ο κος Μπούρας θα συνεχίσει να παρακολουθεί από κοντά την όλη πορεία υλοποίησης των στόχων που έχουν τεθεί τόσο για την Ελευσίνα όσο και για όλη τη Δυτική Αττική”.