Έντονες οι αντιδράσεις τόσο από τους εκπροσώπους και τους κατοίκους της Ελευσίνας όσο και από τη Μάνδρα – Ειδυλλία για την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Ελευσίνας και την μεταφορά της Περιφερειακής Έδρας στα Μέγαρα, σύμφωνα με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Αναλυτικότερα, ο Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας Αρμόδιος Δρίκος δήλωσε τα εξής: “Στέκομαι με κάθε τρόπο απέναντι στο ενδεχόμενο μεταφοράς του Ειρηνοδικείου Ελευσίνας, που προκαλεί αδικαιολόγητη και άδικη υποβάθμιση της περιοχής.
 Η κατάργηση του Ειρηνοδικείου Ελευσίνας, παρά τις μέχρι τώρα διαβεβαιώσεις ότι θα παραμείνει σε λειτουργία, θα προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία στους δημότες μας που ταυτόχρονα θα επιβαρυνθούν με κόστη μετακίνησης και μεταφοράς και με ό,τι συνεπάγεται επίσης αυτή η μετακίνηση σε χρόνο και ασφάλεια.
Όλοι οι κάτοικοι αλλά και επαγγελματίες της ευρύτερης περιφέρειας Μάνδρας-Ειδυλλίας, Ασπροπύργου , Ελευσίνας, Μαγούλας κλπ θα πληρώνουν διόδια και θα διανύουν αρκετά χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν από το πρωτοδικείο που θα βρίσκεται , αντί στο πληθυσμιακό κέντρο χωροταξικά, στην άκρη και στα σύνορα με τον νομό Κορίνθου.
Παράλληλα, δεν υπάρχει αστική συγκοινωνία που να ενώνει τις παραπάνω περιοχές με τα Μέγαρα οδικώς, πάρα μονό υπεραστική συγκοινωνία ενώ δεν υπάρχει ούτε καν κοντινός προαστιακός σταθμός για την πρόσβαση.
Το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού θα εδρεύει σύντομα στον Ασπρόπυργο, δίπλα στην Ελευσίνα, και βέβαια κοντά και σε όλες τις άλλες υπηρεσίες , αναγνωρίζοντας την ευρύτερη περιοχή ως σημείο κεντρικό και για την εξυπηρέτηση όλων των εμπλεκομένων. Τόσο ως προς την έκταση του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας όσο και ως προς τον πληθυσμό του, το ιδανικό θα ήταν να υπάρχει Ειρηνοδικείο στον Δήμο μας, όσο αυτό δεν μπορεί να γίνει εφικτό, θα επιμείνουμε στην παραμονή του Ειρηνοδικείου Ελευσίνας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών μας.
Η σχεδιαζόμενη κατάργηση του Ειρηνοδικείου Ελευσίνας θα υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο τον τόπο μας, αφού η απομάκρυνση δημοσίων αρχών και υπηρεσιών ενισχύει την ανισότητα, τον συγκεντρωτισμό και τη γραφειοκρατία σε βάρος των πολιτών και της κοινωνίας μας.
 Στη Μάνδρα και στην ευρύτερη περιοχή τους λειτουργούν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις και βιομηχανικές μονάδες και πληθυσμιακά οι περιοχές αυτές αριθμούν περισσότερους κατοίκους. Τούτο σημαίνει ότι παράγεται και μεγαλύτερη δικαστηριακή ύλη σε σχέση με την περιοχή των Μεγάρων που μέχρι τώρα είχε αρμοδιότητα για τα Μέγαρα τη Νέα Πέραμο, την Κινέττα και μέρος του Αλεποχωρίου.
 Φέρνω εκτάκτως στο Δημοτικό Συμβούλιο, το θέμα με το Ειρηνοδικείο Ελευσίνας”.