«Καλούμε, τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Φλωρίδη, καθώς και τους Βουλευτές Δυτικής Αττικής του κυβερνώντος κόμματος,να σταθούν, για μια φορά, στο ύψος των περιστάσεων» αναφέρει η τοπική οργάνωση ΠΑΣΟΚ Ασπροπύργου

Ανακοίνωση σχετικά με την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Ελευσίνας και τον ορισμό της Περιφερειακής Έδρας του Πρωτοδικείου Πειραιώς στα Μέγαρα έδωσε στη δημοσιότητα η Δημοτική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Ασπροπύργου. Αναλυτικά:

Η κυβέρνηση των “αρίστων” επιχειρεί, για άλλη μια φορά, να καταδικάσει, κυριολεκτικά, την περιοχή μας!

Αναρτήθηκε προς διαβούλευση το σχέδιο νόμου Φλωρίδη, όπου μεταξύ άλλων, αλλάζει ριζικά τον Δικαστικό Χάρτη της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, δυνάμει του άρθρου 6 του ανωτέρω σχεδίου, καταργείται το Ειρηνοδικείο Ελευσίνας και ουσιαστικά διατηρείται αυτό των Μεγάρων, το οποίο μετατρέπεται σε Περιφερειακή ‘Εδρα του Πρωτοδικείου Πειραιώς. Πρακτικά, αυτό σημαίνει, ότι οι κάτοικοι του Ασπροπύργου και μια σειρά επαγγελματιών και επιχειρηματιών της πόλης μας, εάν ψηφισθεί αυτό το γονατογράφημα, καλούνται να μεταβαίνουν καθημερινώς στα Μέγαρα, πληρώνοντας διόδια και διανύοντας αρκετά χιλιόμετρα, για να προβούν σε απλές νομικές πράξεις (λ.χ. δήλωση αποποίησης κληρονομιάς) ή να παρασταθούν σε δίκες ή σε διενεργούμενες προανακρίσεις κλπ.

Το ορθό όμως είναι να παραμείνει η Περιφερειακή Έδρα του Πρωτοδικείου Πειραιώς στην Ελευσίνα, όπως άλλωστε ήταν και ο αρχικός σκοπός του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μέχρι να “τροποποιηθεί” λίγο πριν την ανάρτηση του την Παρασκευή 4-4-2024…

Η γειτνίασή μας με την Ελευσίνα, όπου αποτελεί την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, όπου στεγάζει και το σύνολο των Υπηρεσιών αυτής, την καθιστά ως την ενδεδειγμένη πόλη για την στέγαση των Δικαστηρίων. Περαιτέρω, ως είναι γνωστό, σύντομα η πόλη μας θα φιλοξενεί και το νέο Σωφρονιστικό Κατάστημα άρα είναι απολύτως λογικό το Περιφερειακό Πρωτοδικείο, λόγω εγγύτητας, να εδρεύει στην Ελευσίνα και όχι στον Δήμο Μεγαρέων.

Καλούμε, λοιπόν, τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Φλωρίδη, καθώς και τους Βουλευτές Δυτικής Αττικής του κυβερνώντος κόμματος,να σταθούν, για μια φορά, στο ύψος των περιστάσεων και να διορθώσουν την επιχειρούμενη αδικία σε βάρος των κατοίκων/ επαγγελματιών/ επιχειρηματικού κόσμου του Ασπροπύργου, της Ελευσίνας και της Μάνδρας.

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Δημοτική Οργάνωση Ασπροπύργου

Καμπόλης Ιωάννης

Καματερός Βασίλειος

Πετρουγάκης Νικόλαος

Σοφιανίδης Χρήστος