Σε ερώτηση του Δημοσιογράφου κ. Νότη Ανανιάδη για λογαριασμό της ενημερωτικής ιστοσελίδας “Portnet.gr” σχετικώς με την πιθανότητα να κάνει το εμβόλιο κατά του “Covid-19”, ο Πρόεδρος του ΒΕΠ κ. Ανδριανός Μιχάλαρος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Από την πρώτη στιγμή επιδείξαμε στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς την απαραίτητη προσωπική και συλλογική υπευθυνότητα για την προστασία -τόσο τη δική μας και των οικογενειών μας, όσο επίσης των εργαζομένων και των πελατών μας- από την έξαρση του πρωτοφανούς και ιδιαίτερα επιθετικού στελέχους κορωνοϊού “Covid-19”.
Στο ίδιο πλαίσιο, αν το εμβόλιο που λέγεται ότι θα αντιμετωπίσει αυτόν τον λοιμώδη ιό θα βοηθήσει ώστε να ξεκινήσει και πάλι η οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα, θα ενταχθούμε στο πρόγραμμα εμβολιασμού εφ’ όσον θα υπάρχουν και οι σχετικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές της χώρας μας και της Ε.Ε.
Με την ευκαιρία, επιτρέψτε μου να σημειώσω ότι η θανατηφόρος επιδημία από τον “Covid-19” κάνει πιο επίκαιρη από ποτέ την ανάγκη για την κοινωνική αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη. Μόλις επιστρέψουμε στις κανονικές μας δραστηριότητες μετά την άρση της καραντίνας, ας σκεφτούμε όλοι τη βιοτεχνία, τη μικρομεσαία και την πολύ μικρή επιχείρηση, το κατάστημα της διπλανής πόρτας. Έχει την ανάγκη της αρωγής και της στήριξής μας πολύ περισσότερο από μια απρόσωπη πολυεθνική. Ο Πειραιάς και η ευρύτερη περιοχή που καλύπτει το ΒΕΠ ζει και αναπτύσσεται από την επιχείρηση της γειτονιάς. Η στήριξή τους είναι ενέργεια ευθύνης, συλλογικότητας και αλληλεγγύης».