Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες συμμορίες που δρούσαν στα δυτικά προάστια, η οποία είχε το “στρατηγείο” της στο Ζεφύρι. Ο φερόμενος ως “εγκέφαλος” της οργάνωσης έκανε πολυτελή ζωή και κυκλοφορούσε με πανάκριβα μοντέλα συγκεκριμένης γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν συνολικά 10 άτομα μεταξύ των οποίων και το ηγετικό μέλος της οργάνωσης. Η συμμορία διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά κυρίως στο Μενίδι, τη Φυλή, τα Άνω Λιόσια και το Ζεφύρι.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών αναφορικά με τη δράση του εγκληματικού δικτύου, τα μέλη του οποίου δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τις αρχές Μαΐου στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ηρωίνης, κοκαΐνης, ακατέργαστης κάνναβης και φαρμακευτικών χαπιών.

Μάλιστα σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στην κατοχή του φερόμενου ως “εγκέφαλου” βρέθηκαν λογιστικά βιβλία με σημειώσεις από τις εισπράξεις που προέρχονταν από την πώληση των ναρκωτικών της οργάνωσης. Από τον συμψηφισμό που έκανε η αστυνομία υπολογίζεται ότι τα έσοδα της σπείρας ανέρχονταν στο 1 εκατομμύριο ευρώ!

Συμμορία: Ο ρόλος των μελών του κυκλώματος

Το ηγετικό μέλος ήταν υπεύθυνο για την εύρεση των ναρκωτικών και την καθοδήγηση των υπολοίπων μελών, προκειμένου οι ποσότητες ηρωίνης να νοθευτούν, να αποθηκευτούν και ακολούθως να διακινηθούν από τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης σε διάφορους διακινητές και χρήστες ναρκωτικών, δύο άλλα μέλη ήταν υπεύθυνα για την νόθευση της ηρωίνης, την καθοδήγηση των υπολοίπων στην ιεραρχία μελών, προκειμένου οι ποσότητες αυτές να αποθηκευτούν και να διακινηθούν περαιτέρω.

Άλλο μέλος δρούσε ως υπεύθυνος για την ασφαλή μεταφορά και τη διακίνηση των ποσοτήτων ναρκωτικών με επιβατικά οχήματα, εκ των οποίων ένα διέθετε ειδικά διαμορφωμένο χώρο απόκρυψης ναρκωτικών και για την εύρεση κατάλληλων χώρων απόκρυψης των ναρκωτικών (καβάτζες), και πέντε ακόμα μέλη ήταν υπεύθυνα για την αποθήκευση των ναρκωτικών και την περαιτέρω διακίνησή τους σε διάφορους χρήστες ναρκωτικών στην περιοχή της Δυτικής Αττικής κυρίως των Δήμων Αχαρνών και Φυλής (Άνω Λιόσια και Ζεφύρι).

 

 

Σε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, που ολοκληρώθηκε σήμερα, Τετάρτη (02.12.2020), με τη συμμετοχή ομάδων της Ε.Κ.Α.Μ. και της Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθησαν 8 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και 2 ακόμα άτομα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

263 γραμμ. ηρωίνης,

4,8 γραμμ. κοκαΐνης,

8 γραμμ. κάνναβης και

27 φαρμακευτικά δισκία,

πιστόλι με 2 γεμιστήρες και 62 φυσίγγια,

5 οχήματα,

19.625 ευρώ,

12 κινητά τηλέφωνα,

2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και

πλήθος καταγραφικών μηχανημάτων και καμερών.

Συνεργός και μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, είναι και ένας Έλληνας, προσωρινά κρατούμενος, ο οποίος συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών στις 26 Νοεμβρίου, για κατοχή προς διάθεση ποσότητας ηρωίνης βάρους 240 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.