Ο πρώην Δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς έστειλε εξώδικο προς τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε ζητώντας να φιλοξενηθούν οι απόψεις και το σκεπτικό της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου εκείνης της περιόδου στην εκπομπή σας.

 

“Η πραγματική αλήθεια για το θέμα της εγκατάστασης της Πίτσος στην πόλη της Ελευσίνας είναι η ακόλουθη, όπως αναφέρει ο Γ. Τσουκαλάς.

« Η επένδυση της ΠΙΤΣΟΣ και ο Δήμος Ελευσίνας

1.Όταν η εταιρεία ΠΙΤΣΟΣ αποφάσισε να μεταφέρει τις δραστηριότητες του εργοστασίου της από τον Δήμο Ρέντη στην Ελευσίνα γνώριζε εκ των προτέρων ότι στο σημείο στο οποίο είχε αποφασίσει την μετεγκατάσταση απαγορεύονταν παρόμοιες λειτουργίες. Τις απαγόρευε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.

2.Γι’ αυτό ακριβώς υπήρξε απόφαση του ΟΡΣΑ που τροποποιούσε τις χρήσεις στο συγκεκριμένο σημείο της επένδυσης επιτρέποντάς την. Όμως ο χώρος γειτνίαζε ή καλύτερα εφαπτόταν με το Θριάσιο Νοσοκομείο. Γι’ αυτό και η Διοίκηση του Νοσοκομείου αντέδρασε σε μια προοπτική η οποία απαγόρευε στο νοσοκομείο να αναβαθμιστεί και να αυξήσει τη δυναμικότητα του σε κλίνες (σχετικό έγγραφο νοσοκομείου 92/26-10-2011)

  1. Από την δημοτική Αρχή στη συζήτηση στο δημοτικό Συμβούλιο προτάθηκαν χώροι οι οποίοι ανήκουν στα όρια της Ελευσίνας και θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τη συγκεκριμένη επένδυση. Χώροι εγκεκριμένοι από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για να υποδεχθούν ανάλογες δραστηριότητες.
  2. H απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου -και όχι του Δημάρχου- η οποία περιελάμβανε και σαφή αιτιολόγηση στην άρνησή της και εναλλακτική για την εγκατάσταση της δραστηριότητας πάρθηκε με 23 ψήφους υπέρ και 3 κατά και επομένως τάχθηκαν κατά της μετεγκατάστασης, παρατάξεις από όλα τα πολιτικά φάσματα και όχι μόνο η πλειοψηφική παράταξη του απερχόμενου Δημάρχου, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω δεν ανήκει πολιτικά στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην ευρεία Δημοκρατική Αριστερά και απλώς υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές, όχι βέβαια πως αυτό έχει σχέση με την απόφαση που πάρθηκε”.