Επικίνδυνη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στην περιοχή Καραούλι Μάνδρας, μιας και είναι μία ακόμα περιοχή στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας που απειλείται από τη φωτιά στα Δερβενοχώρια.

Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς το απόγευμα της Τρίτης και κυκλώνουν πλέον οικισμούς με την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή να είναι πλέον δραματική.

Η φωτιά από τα Δερβενοχώρια έφτασε μέχρι τη Μάνδρα και πλησιάζει στην Εθνική Οδό. Η ατμόσφαιρα είναι κάτι παραπάνω από αποπνικτική και οι οδηγοί που κατευθύνονται προς Αθήνα αντιμετωπίζουν πρόβλημα και με την ορατότητα σε πολλά σημεία.

Λίγα λεπτά από τη στιγμή που τραβήχτηκε αυτό το βίντεο η παλαιά και η νέα Εθνική Αθηνών – Κορίνθου έκλεισε.

Από τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στα Δερβενοχώρια και με τις φλόγες να έχουν φτάσει μέχρι της Μάνδρα, η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε κοντινές περιοχές.

Συγκεκριμένα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα και παλαιά Εθνική Αθηνών – Κορίνθου, από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ωστόσο υπάρχει φόβος ότι η φωτιά στη Μάνδρα μπορεί και να «συναντηθεί» με αυτήν του Λουτρακίου, καθώς και στις δύο περιπτώσεις οι φλόγες κατευθύνονται προς την Εθνική Οδό.

Ειδικά αυτή του Λουτρακίου έχει πλησιάσει επικίνδυνα τα διυλιστήρια.

Σοκάρουν οι μαύροι καπνοί και η μηδενική ορατότητα [Βίντεο]

Μόνο καλοκαιρινό δεν είναι το τοπίο στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, μιας και οι καπνοί από τη φωτιά στη Μάνδρα έχουν σκοτινιάσει τον αυτοκινητόδρομο. Τις σοκαριστικές εικόνες αποτυπώνει ένα βίντεο από αυτοκίνητο που κατευθύνεται προς Αθήνα στο ύψος της Νέας Περάμου.

Η φωτιά από τα Δερβενοχώρια έφτασε μέχρι τη Μάνδρα και πλησιάζει στην Εθνική Οδό. Η ατμόσφαιρα είναι κάτι παραπάνω από αποπνικτική και οι οδηγοί που κατευθύνονται προς Αθήνα αντιμετωπίζουν πρόβλημα και με την ορατότητα σε πολλά σημεία.

Με μήνυμα από τοι 112, καλούνται επειγόντως οι κάτοικοι των περιοχών Λουτρόπυργος, Άνω Βλυχάδα, Οθωνας και Ευταξία, κοντά στα διόδια της Ελευσίνας να εκκενώσουν τις κατοικίες τους και να απομακρυνθούν προς την Ελευσίνα.

Διακοπή κυκλοφορίας: Δείτε τα όρια

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στο Λουτράκι, η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε κοντινές περιοχές.

Συγκεκριμένα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα και παλαιά Εθνική Αθηνών – Κορίνθου, από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.