Με πρόταση του παραρτήματος Μεγάρων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ο Δήμος Μεγαρέων θα φωταγωγήσει δημοτικά κτίρια για ευαισθητοποίηση κατά του καρκίνου

Η  4η Φεβρουαρίου κάθε χρόνο είναι αφιερωμένη παγκοσμίως στις πρωτοβουλίες κατά του Καρκίνου. Σκοπός της είναι να δοθεί έμφαση στη διαπίστωση ότι μεγάλο μέρος των περιστατικών Καρκίνου μπορούν να αποφευχθούν μέσω της πρόληψης και ότι επίσης μεγάλο μέρος των θανάτων από καρκίνο μπορούν να αποφευχθούν μέσω της έγκαιρης διάγνωσης και της θεραπευτικής αντιμετώπισης. Αποτελεί δε μοναδική πρωτοβουλία βάσει της οποίας όλος ο κόσμος μπορεί να ενώσει τις δυνάμεις του για την καταπολέμηση της παγκόσμιας επιδημίας του Καρκίνου.

Ο Δήμος Μεγαρέων με το ΚΕΠ υγείας Δήμου Μεγαρέων προσφέρει πολλές ευκαιρίες στους πολίτες να κάνουν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον Καρκίνο Τραχήλου της μήτρας, του μαστού, του προστάτη και του παχέος εντέρου.

Στην πατρίδα μας σπουδαίο είναι το έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και σε συνεννόηση με το Τοπικό Παράρτημα των Μεγάρων το βράδυ της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου, θα φωταγωγηθούν όλα τα Δημοτικά Κτίρια στα Μέγαρα, στη Νέα Πέραμο και στην Κινέτα και θα τοποθετηθεί και πανώ στην Κεντρική Πλατεία των Μεγάρων με το κεντρικό μήνυμα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ.

«Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους, αναφέρει για τη δράση αυτή ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρ. Σταμούλης που υποστηρίζουν ότι βρισκόμαστε στο κατώφλι μεγάλων ανακαλύψεων, που θα φέρουν  την ίαση όλων των μορφών του Καρκίνου.

Ο Καρκίνος δεν είναι ταμπού, δυστυχώς ακόμα υπάρχει γύρω μας,  ας μην κλείνουμε τα μάτια κι ας έχουμε μία μεγάλη αγκαλιά για αυτούς, που νοσούν εξαιτίας του.

Ευχή μας είναι ο Καρκίνος να θεραπευτεί και να μην ξανακλάψουμε, για το θάνατο ενός προσφιλούς μας προσώπου και κανείς γονιός να μην ζήσει να νοσήσει το παιδί του και να μην δεί την απώλειά του.

Οσοι νοσούν σήμερα μην πάψουν ποτέ να ελπίζουν και να μάχονται. Να μείνουν δυνατοί για να αντιμετωπίσουν τον γολγοθά τους. Οσοι αμύνονται και χαμογελούν είναι άξιοι συγχαρητηρίων και προσωπικά υποκλίνομαι στη δύναμη της ψυχής τους.

Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι κάνει θαύματα ιδιαίτερα τώρα εν μέσω της πανδημίας του Κορωνοϊού. Ελπίζουμε ότι δεν είναι μακριά η ημέρα, που ο Καρκίνος απλά θα είναι ένα ζώδιο.»

 

#pressgreece

πηγή φωτογραφίας από ανάλογη δράση στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ