Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός του Δήμου Φυλής για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, όπως διαπιστώθηκε στη συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, το οποίο συνεδρίασε την Τρίτη 24/5/2022, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων, υπό την Προεδρία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Οικονομάκη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των συναρμόδιων φορέων.

Ο κ. Οικονομάκης ενημέρωσε τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου πως ο Δήμος έχει προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες που είχαν τεθεί επί τάπητος, στην πρώτη συνεδρίαση του Οργάνου στις 14 Απριλίου και διαβεβαίωσε πως ο μηχανισμός και τα μέσα βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

“Θα έχουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι, που θέλει ιδιαίτερη προσοχή αφού είχαμε ήδη τον πρώτο μίνι καύσωνα. Ξεκινήσαμε τους εκτεταμένους καθαρισμούς ξερών χόρτων και απομάκρυνσης μπαζών σε όλο το Δήμο, οι οποίοι θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες ενώ τα γκρέϊντερ του Δήμου έχουν καθαρίσει τους βασικούς δρόμους. Οι υδροφόρες του Δήμου και τα μηχανήματα έργου είναι σε άριστη κατάσταση, έγινε έλεγχος, καθαρισμός και επισκευή σε όλες τις υδατοδεξαμενές ελικοπτέρων του Δήμου και στους πυροσβεστικούς κρουνούς” επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας.

Τη σύσκεψη απασχόλησαν τα θέματα πρόληψης εκδήλωσης πυρκαγιάς, όπως οι καθαρισμοί και οι αποψιλώσεις ενώ αναλύθηκε διεξοδικά η αντιπυρική Ζώνη Ζωφριάς και η συντήρηση των δασικών δρόμων στη Δημοτική Κοινότητα Φυλής ενώ διατυπώθηκαν προτάσεις για την καλύτερη οργάνωση και συντονισμό των αρμόδιων φορέων και τη βέλτιστη προετοιμασία του μηχανισμού της πολιτικής προστασίας στο Δήμο μας.

 

Τα εύσημά τους για την οργάνωση, το σχεδιασμό και την ετοιμότητα του Δήμου Φυλής απέδωσαν οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Υποδιοικητής του 10ου Πυροσβεστικού  Περικλής Αθανασόπουλος, η Αντιδήμαρχος Φυλής Ελένη Λιάκου, ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής Διονύσης Βλάχος, οι Αντιδήμαρχοι Αχαρνών κύριοι Δημήτρης Κωφός και  Γιώργος Σιδηρόπουλος, ο Υπαστυνόμος   Ιωάννης Θεοχάρης από το Α.Τ. Άνω Λιοσίων, ο Δ/ντης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Καστρίτης, η Προϊσταμένη Π.Π. της Περιφέρειας Δυτ. Αττικής κ. Σκεμπέ, η προϊσταμένη δασοπόνος στο Δασαρχείο Πάρνηθας κ. Σερέπα, εθελοντές του ΕΠΟΣ Φυλής υπό την Πόπη Δηλαβεράκη και  ο Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας, Κυριάκος Καμπόλης.