Στην εξάρθρωση κυκλώματος που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση και πώληση λαθραίων καπνικών προϊόντων προχώρησε το Γραφείο Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας, με τη σύλληψη 4 ατόμων, ενός 73χρονου αλλοδαπού και τριών Ελλήνων ηλικίας 50, 56 και 59 ετών.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν είκοσι χιλιάδες εξακόσια (20.600) πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και μετά από παρακολούθηση από τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας, κατελήφθη ο 56χρονος ημεδαπός να μεταφέρει εντός Ι.Χ. φορτηγού οχήματος, το οποίο στη συνέχεια στάθμευσε έξω από αποθήκη στο Μοσχάτο Αττικής, δώδεκα χιλιάδες εννιακόσια είκοσι (12.920) πακέτα τσιγάρων, εντός μεταλλικών κιβωτίων, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Άμεσα, πραγματοποιήθηκε έρευνα από τα ανωτέρω στελέχη και στην αποθήκη, όπου εντοπίστηκαν οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες. Εντός της αποθήκης βρέθηκαν παρόμοια μεταλλικά κουτιά με αυτά που υπήρχαν στο Ι.Χ. φορτηγό όχημα, τα οποία περιείχαν εξακόσια ογδόντα (680) πακέτα τσιγάρων χωρίς την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης. Επιπρόσθετα, στον χώρο υπήρχαν παλέτες, υλικά και εργαλεία συσκευασίας χαρτοκιβωτίων καθώς και ετικέτες με στοιχεία που ανέφεραν ως προορισμό την Ιταλία.

Εν συνεχεία, σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε με την συνδρομή των στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε οικία που ενοικίαζε ο 56χρονος στον Ασπρόπυργο Αττικής, βρέθηκαν σε αποθηκευτικό χώρο εντός χαρτοκιβωτίων επιπλέον επτά χιλιάδες (7.000) πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν συνολικά είκοσι χιλιάδες εξακόσια (20.600) πακέτα λαθραίων καπνικών προϊόντων, ήτοι τετρακόσιες χιλιάδες δώδεκα (412.000) τσιγάρα, καθώς και το Ι.Χ. φορτηγό όχημα, ως μέσο μεταφοράς αντικειμένων λαθρεμπορίας.

Το σύνολο των διαφυγόντων δασμών θα γνωστοποιηθεί με νεότερο Δελτίο Τύπου.