«Την Τρίτη στις 13/2/2024 επισκέφθηκα, στη Δημοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής, το πρότυπο κέντρο ΑμεΑ « -Λίλιαν Βουδούρη» και συναντήθηκα με τον Σύλλογο Γονέων — Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία.

Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1978 και από το 2003  στεγάζεται  σε ένα λειτουργικά και αισθητικά άψογο κτίριο στα Άνω Λιόσια συνολικού εμβαδού 2.500 τ.μ., το οποίο αποτελεί πρότυπο ως προς τις υπηρεσίες και τις εγκαταστάσεις που προσφέρει στους ωφελούμενους.

«Το Εργαστήρι – Λίλιαν Βουδούρη» μεριμνεί καθημερινά για 100 περίπου συνανθρώπους μας με νοητική αναπηρία και φροντίζει σταθερά για τα δικαιώματα τους, παρέχοντας ποικίλες υπηρεσίες και προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης.

Ειλικρινά εντυπωσιάστηκα από τις εγκαταστάσεις και το πλήθος των δραστηριοτήτων, μα πάνω απ’ όλα συγκινήθηκα με την τεράστια προσπάθεια που καταβάλει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων της δομής  για να μπορέσει να βοηθήσει όλα τα άτομα με νοητική αναπηρία να αναλάβουν τους «ενήλικους ρόλους» που είτε τους αναλογούν, είτε τους επιθυμούν τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο.

Θα ήθελα να  εκφράσω  τα  συγχαρητήριά μου σε όλους όσους εργάζονται καθημερινά στο Πρότυπο Κέντρο ΑμεΑ «Το Εργαστήρι – Λίλιαν Βουδούρη», στο σύλλογο Γονέων  – Κηδεμόνων και Φίλων, στο επιστημονικό και λοιπό προσωπικό και σε όλους όσους  στηρίζουν το θεάρεστο έργο του συλλόγου ώστε η δομή αυτή να προσφέρει τα μέγιστα  στους ωφελούμενος και δεσμεύομαι ότι θα  είμαι δίπλα τους με όλες μου τις δυνάμεις όπως και σε κάθε δομή που το έχει ανάγκη».