Η Αρχαιολογική Συλλογή Αχαρνών και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής υποδέχονται ξανά το κοινό, όπως και όλα τα Μουσεία της χώρας μας, στις 15/6/2020, έχοντας ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη διασφάλιση της προστασίας των εργαζομένων και των επισκεπτών.

Στην Αρχαιολογική Συλλογή Αχαρνών εκτίθενται αρχαιότητες από τις Αχαρνές και τους όμορους δήμους, που καλύπτουν χρονολογικά  όλες τις φάσεις κατοίκησης στην περιοχή, από τα προϊστορικά χρόνια (Ύστερη Νεολιθική περίοδο 4.600 π. Χ.) έως τα μεσοβυζαντινά χρόνια (12ος αι. μ. Χ.).

Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να αντλήσει πληροφορίες από τις πινακίδες της έκθεσης τόσο για τα εκθέματα, όσο και για την αρχαία ιστορία και τα μνημεία της περιοχής, τα ταφικά έθιμα κλπ.

Στο ισόγειο του  Αρχαιολογικού Μουσείου  Μεγάρων εκτίθενται αγάλματα, επιγραφές, αναθηματικά και επιτύμβια ανάγλυφα. Σε ιδιαίτερη προθήκη εκτίθενται  δύο μουσικοί αυλοί ελληνιστικής περιόδου που έχουν βρεθεί σε σωστικές ανασκαφές της πόλης. Στον όροφο εκτίθενται αγγεία και αντικείμενα από την καθημερινή ζωή. Η έκθεση πλαισιώνεται από εποπτικό υλικό με πληροφορίες για την αρχαία και τη σύγχρονη πόλη.

Η τήρηση των μέτρων γίνεται με την εφαρμογή των πρωτοκόλλων ασφαλούς χρήσης, που ορίζουν τον μέγιστο αριθμό επισκεπτών και τις ασφαλείς διαδρομές περιήγησης, θέασης, εισόδου και εξόδου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, με γνώμονα τις οδηγίες και τις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, αλλά και την ατομική ευθύνη όλων μας προκειμένου να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους, σας περιμένουμε όλους με ιδιαίτερη χαρά.

 

 

Αρχαιολογική Συλλογή Αχαρνών

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή, 8:00-15:00.

Τρίτη κλειστά.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 2466122

Διεύθυνση: Φιλαδελφείας 76, Αχαρνές

Είσοδος ελεύθερη

 

Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή, 8:30-15:30.

Σάββατο και Κυριακή: επισκέψιμο κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

Τρίτη κλειστά.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22960 22426

Διεύθυνση: Δημάρχου Γ. Μενιδιάτη 22, Μέγαρα

Ενιαίο εισιτήριο: 3 ευρώ, μειωμένο 2 ευρώ.