Από σήμερα Παρασκευή 12 Ιουνίου και κάθε Παρασκευή, Σαββάτο και Κυριακή, Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με  διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στην οδό 28ης Οκτωβρίου, στα Μέγαρα

 (Παρασκευή: ώρες 21.30 έως 02.00 το πρωϊ)

(Σάββατο και Κυριακή: ώρες 20.00 έως 02.00 το πρωϊ)

 

Με χθεσινή ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων από σήμερα Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020 και Σάββατο και Κυριακή στην οδό 28ης Οκτωβρίου στα Μέγαρα προκειμένου έτσι να ικανοποιηθεί σχετικό αίτημα του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Διασκέδασης Μεγάρων και οι καταστηματάρχες εστίασης και διασκέδασης της περιοχής, που εκτείνεται από την πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως έως την πλατεία Βασιλίσσης Φρειδερίκης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αφού έλαβε υπόψη του σχετική θετική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής συμβάλλοντας καθοριστικά στην αντιμετώπιση της κρίσης του Κορονοϊού καθώς ο δημόσιος χώρος θα αυξηθεί σημαντικά και θα αναβαθμιστεί ριζικά η ποιότητα ζωής των κατοίκων και των εργαζομένων.

Ετσι από απόψε εφαρμόζεται αυτή η απόφαση ως εξής:

Α) Διακοπή κυκλοφορίας επί της οδού 28ης Οκτωβρίου από την οδό Σηλυμβρίας μέχρι και την οδό Πίνδου.

Β)Διακοπή κυκλοφορίας επί της οδού Αργυροκάστρου από την οδό Χειμάρας μέχρι την οδό 28ης Οκτωβρίου.

Γ) Διακοπή κυκλοφορίας επί της οδού Χειμάρας από την οδό Πίνδου μέχρι την οδό Αργυροκάστρου και κατά τη φορά Νότος – Βορράς.

Δ)Ημέρες και ώρες διακοπής Κυκλοφορίας Παρασκευή από 21.30 έως 02.00, Σάββατο και Κυριακή από 20.00 έως 02.00.

Ε)Η σήμανση για την διακοπή της Κυκλοφορίας καθώς και η άρση αυτής θα γίνεται με μέριμνα της Διεύθυνσης ΚΑΠΕΣ του Δήμου.

ΣΤ) Τα Λεωφορεία του ΚΤΕΛ Μεγάρων θα ακολουθούν της εξής διαδρομή: Ρήγα Φερραίου – Ελευθερίας – Γυμναστηρίου – 28ης Οκτωβρίου.

Ζ) Για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης όπως τα Ασθενοφόρα, τα Πυροσβεστικά, τα οχήματα της Αστυνομίας και τα Υπηρεσιακά ΔΕΝ θα απαγορεύεται η κυκλοφορία.

Η) Στους κατοίκους της περιοχής η ΔΤΥ του Δήμου θα τους χορηγήσει ειδική άδεια για να μπορούν να εξέρχονται και να εισέρχονται στις κατοικίες τους, κατόπιν αιτήσεώς τους.