Η «επόμενη ημέρα» έχει ξεκινήσει στα Βίλια… Μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τον πρόσφατο χιονιά, αλλά και αυτό της διακοπής της ηλεκτροδότησης, που σε κάποιες περιοχές κράτησε και πέντε ημέρες, ο Δήμος προχωρά πλέον σε έλεγχο κατοικιών και επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Συγκεκριμένα, συγκροτήθηκε από τη δημοτική Αρχή τριμελής επιτροπή ελέγχου, που θα αναλάβει την καταγραφή των κύριων κατοικιών αλλά και οικοσκευών, που υπέστησαν ζημιές σε Βίλια, Ερυθρές και Οινόη. Κατά τις αυτοψίες που θα πραγματοποιηθούν, θα εξεταστεί αν η κατοικία που έχει δηλωθεί είναι πληγείσα και θα οριστεί ο βαθμός της ζημιάς της κύριας κατοικίας, για την περίπτωση του επιδόματος απλών επισκευαστικών εργασιών και οικοσκευής. Μετά την αυτοψία που θα διενεργήσει, η επιτροπή θα καταθέσει την εισήγηση της στη δημοτική Αρχή, προς έγκριση αποζημίωσης.

Έτσι, εντός 30 ημερών καλούνται οι δημότες των οποίων οι κύριες κατοικίες στις περιοχές αυτές επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία να καταθέσουν αίτηση αποζημίωσης στα αντίστοιχα δημοτικά καταστήματα. Οι πληγείσες επιχειρήσεις θα πρέπει να απευθύνονται στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Π.Ε. Δυτικής Αττικής-Τμήμα Γραμματειακής Υποστήριξης.