Σε εκδήλωση που υλοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (που σύμφωνα με τον ΟΗΕ έχει θεσπιστεί να εορτάζεται στις 25  Νοεμβρίου)  συμμετέχει ο «Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας» του Δήμου Ελευσίνας, κατόπιν πρόσκλησης της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Απασχόλησης και Πολιτισμού του Δήμου Μεγαρέων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 18:30 στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεγάρων.
Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Σταθμού θα παρουσιάσουν τα εξής θέματα:
-«Συμβουλευτικά Κέντρα Υποστήριξης Γυναικών: Ο θεσμός και ο ρόλος τους στην πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας» – εισηγήτρια Θάλεια Τζερέτα, Κοινωνική Λειτουργός Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Ελευσίνας.
-«Ενδοικογενειακή Βία: Το εν κρυπτώ έγκλημα»  –  εισηγήτρια Πηνελόπη Μουρτζούκου, Νομικός Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Ελευσίνας.
Υπενθυμίζεται ότι η αρχικά η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να γίνει στον ίδιο χώρο στις 25 Νοεμβρίου 2019, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω των καταστροφικών πλημμυρών στην περιοχή της Κινέττας που είχαν σημειωθεί το εν λόγω διάστημα.