Κινήσεις για εγκατάσταση οικημάτων στις εγκαταστάσεις του παλιού στρατοπέδου 75 Επιστρατεύσεως στην Νέα Πέραμο, ανησυχούν και προβληματίζουν τους κατοίκους.

Την Τρίτη έγιναν αντιληπτές διάφορες εργασίες στο σημείο που υποδηλώνουν την μελλοντική δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στις εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις, ενώ δεν είναι ακριβές το καθεστώς ιδιοκτησίας της εν λόγω έκτασης. Αποτέλεσμα να μην είναι αποσαφηνισμένο ποιος φορέας(στον οποίο ανήκει η έκταση) ήρθε-ενδεχομένως-σε συμφωνία με Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) για την φιλοξενία μεταναστών.

Κινητοποιήθηκαν τα μέλη και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κοινότητας Νέας Περάμου Γιάννης Σεβαστής που προχώρησαν σε ανοιχτή συνεδρίαση του τοπικού το απόγευμα της Τετάρτης στο ανοιχτό θεατράκι στην παραλία της Ν. Περάμου. Στόχος να εκδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας και να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις κατά της δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή μας.

Έκτακτο τοπικό συμβούλιο Ν. Περάμου με ψήφισμα διαμαρτυρίας

Συγκεκριμένα, το συμβούλιο Κοινότητας Ν. Περάμου προχώρησε στο παρακάτω ψήφισμα:

“Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά του Προέδρου της Κοινότητας Νέας Πέραμου και κάλεσε έκτακτο τοπικό συμβούλιο για το θέμα της δημιουργίας Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών στον τόπο μας.

Ομόφωνα ψηφίστηκε από τους τοπικούς συμβούλους η οποιαδήποτε μη κατασκευή κέντρου που θα φιλοξενήσει μετανάστες και όλα τα μέλη αναφέρθηκαν στην άμεση ανταπόκριση της διοίκησης του Δήμου να καλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για την καταψήφιση του θέματος αυτού. Όλοι οι Επικεφαλής και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης τάχθηκαν υπέρ του ψηφίσματος του τοπικού συμβουλίου και δεσμεύτηκαν πως θα καταψηφίσουν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Απομένει να δούμε πότε θα γίνει το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε το ψήφισμα του τοπικού να αποκτήσει την βαρύτητα που πρέπει για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα”.