Λίγα μόλις 24ωρα πέρασαν και η νέα κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει πολιτικές που πληγώνουν ξανά την ήδη ταλαιπωρημένη Δυτική Αττική.

Η Διοίκηση των ΕΛΤΑ αποφάσισε μεταξύ άλλων το κλείσιμο του ταχυδρομικού καταστήματος στις Ερυθρές, επικαλούμενη ζημιές του οργανισμού που τήν οδηγούν στο κλείσιμο μη κερδοφόρων καταστημάτων.

Πρέπει όμως να τονίσουμε ότι τα ΕΛΤΑ δεν είναι μια οποιαδήποτε επιχείρηση, αλλά οι ταχυδρομικές υπηρεσίες έχουν έναν ισχυρό κοινωνικό ρόλο ειδικά στις απομακρυσμένες και αγροτικές περιοχές όπως είναι οι Ερυθρές, όπου η πρόσβαση σε άλλες υπηρεσίες είναι περιορισμένη. Τα ΕΛΤΑ είναι ένας σημαντικός δημόσιος φορέας που παρέχει υπηρεσίες σε χιλιάδες πολίτες συμβάλλοντας στην επικοινωνία και τη συνδεσιμότητα.

Η απόφαση αυτή αποτελεί ακόμη ένα πλήγμα στην κοινωνική και οικονομική ζωή της περιοχής ιδιαίτερα για κατοίκους, επαγγελματίες, αγρότες, συνταξιούχους αλλά και  ανθρώπους που δεν έχουν εξοικείωση με ηλεκτρονικές και ψηφιακές λειτουργίες.

Ταυτόχρονα απαιτούνται εξηγήσεις για το πως η χρηματοδότηση για τη διάσωση των ΕΛΤΑ  με 280 εκ ευρώ τρία χρόνια πριν, οδήγησε σήμερα τον Οργανισμό, σε χειρότερη κατάσταση. Είναι προφανές ότι το πρόγραμμα διάσωσης που πραγματοποιήθηκε όχι μόνο δεν βοήθησε στη βιωσιμότητα των ΕΛΤΑ, αλλά εγείρει πολλά ερωτηματικά για τις χιλιάδες των απευθείας αναθέσεων, σε εταιρίες μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και εταιρεία του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση.

 

 

Στεφάτου Διονυσία

Υπεύθυνη Ψηφιακής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Μέλος Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ