Συνέντευξη με την Υποψήφια βουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ Διονυσία Στεφάτου

–       Τι θα λέγατε σε έναν πολίτη που δεν σας γνωρίζει; Λίγα λόγια για εσάς.

Τα τελευταία 20 χρόνια ζω και εργάζομαι στα Άνω Λιόσια, είμαι παντρεμένη και έχω δίδυμες κόρες, φοιτήτριες Κτηνιατρικής. Είμαι μηχανολόγος, με δύο μεταπτυχιακούς τίτλους, εκπαιδευτικός και ενεργή πολιτικά από τα εφηβικά μου χρόνια. Είμαι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Υπεύθυνη της Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Κατεβαίνω ως υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη Δυτική Αττική για ένα καινούριο “συμβόλαιο αλλαγής” με την κοινωνία.

–       Τι κάνατε την τετραετία που πέρασε για την Δυτική Αττική;

Ως Υπεύθυνη Υγείας, Υπεύθυνη Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου αλλά κυρίως ως υπεύθυνη Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αττικής για αρκετά χρόνια, είχα τη δυνατότητα να γνωρίσω ανθρώπους, φορείς, συλλογικότητες της Δυτικής Αττικής και να εντρυφήσω στα τοπικά ζητήματα. Είμαι πρώτη φορά υποψήφια αλλά είμαι πάντα παρούσα στον τόπο μου και θέλω επιτέλους να πάρει τη θέση που του αξίζει. Οι πολίτες της Δυτικής Αττικής, ίσως οι πιο αδικημένοι, δεν είδαν καμία αλλαγή στις ζωές τους την τελευταία καταστροφική τετραετία Μητσοτάκη κι αυτό μού μεταφέρουν σε κάθε συνάντησή μας. Οι ζωές μας πρέπει να κερδηθούν πίσω.

–       Τι σκοπεύετε να κάνετε ή να προτείνετε για την ακρίβεια;

Η ακρίβεια στα τρόφιμα, το ρεύμα και τα καύσιμα εξανεμίζει το μισθό από τις πρώτες 2 εβδομάδες και τα pass δεν πείθουν καμία και κανέναν.  Η μείωση και η ρύθμιση των τιμών, η ενίσχυση του εισοδήματος και η υποστήριξη και η στήριξη του κοινωνικού κράτους θα εφαρμοστούν τις πρώτες 50 ημέρες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ

       Τι προτείνετε για το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος στην Δυτική Αττική;

Η κλιματική κρίση είναι γεγονός και επηρεάζει ραγδαία τις ζωές μας. Ειδικά στην περιοχή μας, λόγω της βαριάς βιομηχανίας, το περιβάλλον καταστρέφεται σε μεγαλύτερη ένταση. Η φορολόγηση των υπερκερδών των μεγάλων επιχειρήσεων και των υψηλών εισοδημάτων θα συμβάλλει στην αναζήτηση πόρων ώστε να μην πληρώσουν και αυτή τη κρίση τα μεσαία και χαμηλά στρώματα.

–       Αν εκλεγείτε ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε;

Η στήριξη των πολιτών θα είναι για μένα το πολυτιμότερο όπλο στη φαρέτρα μου για τη μάχη με την αδιαφορία, την εγκατάλειψη, την αδικία που υφίστανται οι πολίτες εδώ. Η αγανάκτηση του κόσμου για τα χρόνια προβλήματα δείχνει ότι κανείς δεν διέθετε την πολιτική βούληση να τα διαχειριστεί. Εγώ έχω σηκώσει μανίκια και είμαι έτοιμη να παλέψω από την πρώτη γραμμή.

 –       Τι απαντάτε σε κάποιον που δεν θέλει να ψηφίσει την Κυριακή;

Καμία και κανένας δεν πρέπει να πιστεύει όσα ευαγγελίζουν οι γνωστές φωνές που ωραιοποιούν την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι αυτή που ζούμε και καμία ψήφος δεν πρέπει να χαθεί. Η ψήφος είναι μια πράξη ευθύνης και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται. Ειδικά εμείς που κατοικούμε στη δυτική αττική και βιώνουμε την εγκατάλειψη και τον απομονωτισμό, επιλέγουμε τη συμμετοχή, επιλέγουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα για ζωή στη δυτική Αττική.

–       Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να δώσετε στους ψηφοφόρους;

Καλώ τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες να πάνε να ψηφίσουν στις 21 Μαΐου. Η μάχη για τη μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ για μια ζωή με αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη δημοκρατία, είναι μια μάχη με νικητή τον άνθρωπο και όχι τα συμφέροντα. Αγώνας μέχρι την τελευταία στιγμή για δικαιοσύνη παντού για όλες και όλους.