Την υποψηφιότητα του για τον Δήμο της Ελευσίνας, ανακοίνωσε και επίσημα ο Δημήτρης Παπαγιάνναρος.

Με βίντεο που μαγνητοσκοπήθηκε συμβολικά στην παραλία της Ελευσίνας και δημοσιεύθηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα συσπείρωσης δυνάμεων και σύμπραξης γενεών.

Συγκεκριμένα, θέτει το πλαίσιο του αφηγήματος που πρόκειται να αναπτύξει το επόμενο χρονικό διάστημα, μαζί με την ομάδα που πλαισιώνει την νέα αυτοδιοικητική κίνηση, ορίζοντας τους βασικούς άξονες.

Βασική αρχή της νέας αυτής προσπάθειας είναι η διαβούλευση με τους πολίτες, ενώ κάνει λόγο για μια νέα αντίληψη, που θα αξιοποιεί τα εργαλεία της αυτοδιοίκησης, δίνοντας έμφαση στην πολεοδόμηση, τις μελέτες και τις χρηματοδοτήσεις.

Τέλος, καλεί τους Δημότες να γίνουν συμμέτοχοι στο νέο αυτό εγχείρημα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Σε αυτό τον αγώνα, σας καλώ να συνθέσουμε και να οραματιστούμε. Να γίνουμε όλοι συμμέτοχοι στην αλλαγή και από κοινού να διαμορφώσουμε την επόμενη μέρα για την πόλη μας.

Με τους πολίτες Μπροστά.»

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης:

Ξεκινάμε, με μια νέα δυναμική ομάδα. Για τον τόπο μας, για την Ελευσίνα και την Μαγούλα. Με όρεξη για δουλειά, με πίστη στις δυνάμεις των ανθρώπων της πόλης, με ικανότητα και γνώση. Παντρεύοντας την εμπειρία με τις καινοτόμες ιδέες.

Εισάγουμε νέα αντίληψη στο πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης, θέτοντας τη διαβούλευση με τους συμπολίτες μας ως βασική αρχή.

Εκμεταλλευόμαστε τις ψηφιακές υποδομές, κάνοντας τη σχέση του Πολίτη με το Δήμο, έξυπνη, άμεση και αποτελεσματική. Ιεραρχούμε τις προτεραιότητες του τόπου με βάση τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, διαμορφώνοντας μια ομαλή καθημερινότητα, προσβάσιμη, συμπεριληπτική και περιβαλλοντικά ευαίσθητη.

Αξιοποιούμε τα εργαλεία της αυτοδιοίκησης, δίνοντας έμφαση στην πολεοδόμηση, τις μελέτες και τις χρηματοδοτήσεις.

Δημιουργούμε δίαυλο επικοινωνίας με την τοπική αγορά εργασίας, δημιουργώντας ευκαιρίες για το ανθρώπινο δυναμικό της πόλης. Επενδύουμε στον πολιτισμό και τον αρχαιολογικό πλούτο, με όχημα την εξωστρέφεια, πιστεύοντας βαθιά στο τουριστικό προϊόν της πόλης.

Σε αυτό τον αγώνα, σας καλώ να συνθέσουμε και να οραματιστούμε.

Να γίνουμε όλοι συμμέτοχοι στην αλλαγή και από κοινού να διαμορφώσουμε την επόμενη μέρα για την πόλη μας.

Με τους πολίτες Μπροστά.