Συνεχίζουμε Μαζί!
Φίλες και Φίλοι μου,
Πέρασαν τέσσερα χρόνια από τότε που ανέλαβα τα καθήκοντα του Δημάρχου του ενιαίου Δήμου Μάνδρας, Ειδυλλίας, Ερυθρών και Οινόης, αφού στις εκλογές του Μαΐου του 2019 με τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας και την ψήφο σας.
Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Μάνδρα, είχα πάντα στην καρδιά και στη σκέψη μου τον τόπο μας, στον οποίο ήθελα να προσφέρω και να είμαι συνδεδεμένος με την πρόοδό του.
Με μοναδικό μου κριτήριο την αγάπη αυτή και με αποκλειστικό στόχο την αναγέννηση του πολύπαθου Δήμου μας ζήτησα, για πρώτη φορά, την ψήφο σας στις Δημοτικές Εκλογές του 2019 κι εσείς με εκλέξατε με τιμητική διαφορά από τους συνυποψηφίους μου.
Αυτά τα χρόνια, παρά τις τρομερά αντίξοες συνθήκες (πανδημία COVID, ακραίες καιρικές συνθήκες, πυρκαγιές, υποστελεχωμένες υπηρεσίες, σοβαρά προβλήματα υποδομών που χρόνιζαν επί σειρά ετών) εργάστηκα με αγνές και διάφανες προθέσεις, με μεθοδικότητα ως προς το ρόλο, τις αρμοδιότητες και τη θέση του Δημάρχου, χωρίς λόγια του αέρα και επιπόλαιες εύκολες λύσεις, φέρνοντας συγκεκριμένα, απτά, αποτελέσματα στον Δήμο μας.
Δεσμεύτηκαν πρωτόγνωροι πόροι για αναπτυξιακά έργα και παρεμβάσεις σε ολόκληρο το Δήμο μας, για το παρόν και το μέλλον. Χρηματοδοτήσεις έργων ουσίας, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων, ήταν το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μου!
Προσπάθησα να τονώσω τη συνολική βιώσιμη δυναμική του Δήμου, αλλά και να αντιμετωπίσω τα προβλήματα της καθημερινότητας πάντα σε ειλικρινή διάλογο μαζί σας και έχοντας την πόρτα μου ανοιχτή για όλους.
Επιδίωξα με προσωπικό κόπο, αλλά ακόμα και με διαπροσωπικές συγκρούσεις τον εκσυγχρονισμό και την καλύτερη οργάνωση του Δήμου, ούτως ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας, χωρίς να θέλω να φαίνομαι πολιτικά και κοινωνικά ευχάριστος εκεί που δεν πρέπει.
Εργάστηκα με αγάπη, αλλά και με πείσμα κόντρα στις πρακτικές δυσκολίες που έφεραν οι αρνητικές πρωτοφανείς συγκυρίες, της πανδημίας, των φυσικών καταστροφών αλλά και της απλής αναλογικής, η οποία έγινε «εργαλείο» στα χέρια κάποιων.
Πέραν αυτών αντιμετώπισα κινήσεις που έφτασαν το Δήμο μας σε τέλμα, σε επιτήδεια οργανωτικά αδιέξοδα, καθώς και στα πρόθυρα της αδυναμίας ακόμη και ως προς την στοιχειώδη λειτουργία του.
Παρόλα αυτά, τίποτα δεν εμπόδισε ένα έργο που δημιουργεί νέες βάσεις και μία ουσιαστική παρακαταθήκη για την πορεία του τόπου μας προς το μέλλον, για τη τοπική μας κοινωνία, για τα παιδιά και για τα εγγόνια μας.
Για να γίνουν πράξη όλα τα παραπάνω χρειάστηκε να αφιερώσω εξαντλητικά πολλές ώρες, με τους συνεργάτες μου, υπό πολύ άσχημες συνθήκες. Γνωρίζετε, επίσης, ότι δεν ασχολήθηκα ποτέ με ψευδείς κιτρινισμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και τη λάσπη που μου έριχναν, τα τέσσερα χρόνια της θητείας μου.
Κρίνω λοιπόν ότι πλέον είναι η κατάλληλη στιγμή να ανακοινώσω την απόφασή μου να είμαι και πάλι Υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές του φθινοπώρου του 2023 για τον Δήμο Μάνδρας, Ειδυλλίας, Ερυθρών και Οινόης, προκειμένου να ολοκληρώσω, με τους παλιούς και νέους συνεργάτες μου, αυτό που ήδη ξεκίνησα παρά τις πρωτόγνωρες δυσμενείς συνθήκες που αντιμετώπισα.
Αυτό που στην ουσία ζητώ, είναι να μου δώσετε την ευκαιρία για να πραγματοποιήσω ό,τι οραματιζόμουν και άρχισα το Σεπτέμβριο του 2019 με την ψήφο σας.
Γνωρίζετε άλλωστε πολύ καλά, ότι ποτέ δεν είδα την πολιτική και την ενασχόλησή μου με την Αυτοδιοίκηση ως ευκαιρία για καριέρα και προσωπικό όφελος.
Παρά τις νοοτροπίες και συμπεριφορές που αντιμετώπισα και που, δυστυχώς, έχουν γίνει επαναλαμβανόμενο φαινόμενο για τον τόπο μας, θα συνεχίσω, μαζί σας, για την αλλαγή και την αναβάθμιση του τόπου μας!!!
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ όπως ΜΑΖΙ αρχίσαμε!
Χρήστος Ε. Στάθης