Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παρέδωσε απορριμματοφόρο σύγχρονης τεχνολογίας και καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας ενώ στη συνέχεια, κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης στο Δήμο Μεγαρέων

Γ. Πατούλης: «Μαζί με τους Δημάρχους είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε σελίδα στην Αττική και να περάσουμε σε μία νέα εποχή σύγχρονης διαχείρισης των απορριμμάτων. Πρόκειται για ένα δύσκολο στοίχημα, αλλά αν είμαστε ενωμένοι και συντονισμένοι στον κοινό στόχο, θα τα καταφέρουμε»

 

 

Στο πλαίσιο του οδοιπορικού που πραγματοποιεί σε όλους της Δήμους της Αττικής προκειμένου να τους διανείμει σύγχρονα εργαλεία που θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά στην προσπάθεια της Περιφέρειας για την ενίσχυση της ανακύκλωσης, ο Περιφερειάρχης Αττικής μετέβη σήμερα στους Δήμους Μάνδρας-Ειδυλλίας και Μεγαρέων.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης παρέδωσε στον Δήμαρχο Μάνδρας-Ειδυλλίας Χ. Στάθη, ένα απορριμματοφόρο σύγχρονης τεχνολογίας και καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων, ενώ στη συνέχεια παρέδωσε στον Δήμαρχο Μεγαρέων Γ. Σταμούλη, κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους Δημάρχους για τη βούλησή τους να στηρίξουν έμπρακτα και ουσιαστικά να γυρίσουμε σελίδα στην Αττική και να περάσουμε σε μία νέα εποχή σύγχρονης διαχείρισης των απορριμμάτων. Πρόκειται για ένα δύσκολο στοίχημα, αλλά αν είμαστε ενωμένοι και συντονισμένοι στον κοινό στόχο, είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε, επισήμανε αρχικά ο κ. Πατούλης.

 Στον Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας υποδέχθηκε τον κ. Πατούλη ο Δήμαρχος Χ. Στάθης,  ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης. Παρόντες ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Κολοβέντζος, Σωτηρία Αργυρίου, Ευαγγελία Κουτσοδήμα, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας Δημήτρης Ραφτόπουλος και ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Καθαριότητας Νίκος Αγγελάκος.

 Σε δηλώσεις τους ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Χ. Στάθης τόνισαν τα εξής:

 Γ. Πατούλης: «Επισκεφθήκαμε σήμερα το Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας και είχαμε την ευκαιρία να παραδώσουμε στον άξιο Δήμαρχο Χ. Στάθη, ο οποίος έχει ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση στα ζητήματα που σχετίζονται με το περιβάλλον, ένα απορριμματοφόρο σύγχρονης τεχνολογίας και καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων. Στόχος είναι μέσα από τη συνεργασία και τη σύνθεση, να συνδράμουμε όλοι στην κοινή προσπάθεια για μία αποτελεσματική και λειτουργική διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Η προσπάθεια συνεχίζεται. Με τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας έχουμε πολλά να κάνουμε και να δημιουργήσουμε προς όφελος των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας. Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον.  Με όλους τους Δήμους της Αττικής θα είμαστε συνοδοιπόροι.»

Χρ. Στάθης

«Πριν ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη για το απορριμματοφόρο όχημα ανακύκλωσης στερεών αποβλήτων θέλω να τονίσω το εξής: Αυτό το Ζάππειο από τις αρχές του 2020 έπιασε τόπο, γίνεται πράξη. Υποσχέθηκε σε όλους ότι η Ανακύκλωση θα πάρει σάρκα και οστά κι έτσι γίνεται. Δεν αισθάνομαι περήφανος για την ανακύκλωση στον Δήμο μας. Παρέλαβα 0% και θέλω να βάλω θετικό πρόσημο και ει δυνατόν διψήφιο αριθμό μπροστά από το μηδέν. Ευχαριστώ πολύ τον Περιφερειάρχη που υποστηρίζει αυτή την προσπάθεια μας».

 

Δήμος Μεγαρέων

Ακολούθως ο κ. Πατούλης μετέβη στο Δήμο Μεγαρέων, όπου παρέδωσε στον Δήμαρχο Γ. Σταμούλη κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης, παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλου και Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη.

Στην τελετή παράδοσης παρόντες ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι, Κ. Φυλακτός, Σ. Φωτίου (Κινέτας), Σ. Φωτίου (Ν. Περάμου), Γ. Δήμας, Ι. Πολυχρόνης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Καράμπελας.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Γ. Σταμούλης τόνισαν τα εξής:

Γ. Πατούλης

«Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ στον Δήμο Μεγαρέων δίπλα σ΄έναν έμπειρο αυτοδιοικητικό τον Γ. Σταμούλη ο οποίος έχει δείξει ότι θέλει μαζί με τους συνεργάτες του να δημιουργήσει μία άλλη, καλύτερη πόλη. Σήμερα είμαστε όλοι εδώ για να στείλουμε από κοινού ένα ηχηρό μήνυμα πως θα στηρίξουμε την ανακύκλωση, με όλες μας τις δυνάμεις. Παραδώσαμε κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης προκειμένου, με αφορμή και την ανακήρυξη του 2020 ως έτος ανακύκλωσης, να μπορέσουμε όλοι μαζί, σε μία συμμαχία ευθύνης, να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον, για τα παιδιά μας.»

Γ. Σταμούλης

Η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων είναι το πιο σημαντικό και το πιο δύσκολο εγχείρημα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πιστεύω ότι ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης χειρίζεται πολύ σωστά το ζήτημα αυτό, δίνοντας έμφαση στη διαλογή στην πηγή, που είναι κρίσιμο ζητούμενο. Όταν αυξήσουμε τα ποσοστά ανακύκλωσης θα συνδράμουμε στην αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων και στην προστασία του περιβάλλοντος. Από μία καλή συγκυρία όταν η Περιφέρεια ανακήρυξε το 2020 έτος ανακύκλωσης, ταυτόχρονα το ίδιο έκανε και ο Δήμος μας, σηματοδοτώντας τη σημασία που δίνει στο ζήτημα αυτό. Στο πλαίσιο αυτό θα κάνουμε πολλές δράσεις, προς όφελος του περιβάλλοντος, της τοπικής ανάπτυξης και της οικονομίας του Δήμου και στην προσπάθεια αυτή η συμβολή της Περιφέρειας είναι πολύτιμη.