Λόγω επικινδυνότητας και διάβρωσης του οδοστρώματος, από τα πεζοδρόμια ως και τον ποδηλατόδρομο, η Διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων αποφάσισε τον αποκλεισμό κυκλοφορίας στον παραλιακό δρόμο της Βαρέας.

Το θέμα εισηγείται ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης στην επιτροπή ποιότητας ζωής, σε κατεπείγουσα τηλεδιάσκεψη την Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου, κατόπιν εισήγησης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου που διενήργησε αυτοψία στο σημείο της Βαρέας.

Πώς θα κινούνται τα οχήματα μέχρι να γίνουν έργα

Τα οχήματα που κατευθύνονται από την επαρχιακή οδό Μεγάρων-Πάχης προς την Βαρέα (Σφαγεία) θα παρακάμπτονται δεξιά προς την οδό Αρμονίας, στη συνέχεια θα κινούνται αριστερά στον παράδρομο της Εθνικής Οδού καισ τη συνέχεια θα κινούνται αριστερά στην οδό Κανάρη και δεξιά στον παραλιακό δρόμο.

Τι διαπίστωσε στην αυτοψία η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μεγαρέων

Κατάρρευση του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων από διάβρωση

Στην εισήγηση που κοινοποιεί ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Βαρέας, αναφέρεται ότι υπάρχει παρατεταμένη διάβρωση, το υπέδαφος του οδοστρώματος έχει υποχωρήσει με αποτέλεσμα το οδόστρωμα να έχει υποστεί καθίζηση και εμφανείς ρηγματώσεις.

Στο τμήμα αυτό έχουν καταρρεύσει ολοσχερώς τα πεζοδρόμια.

Λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας, τόσο για τους πεζούς και τους ποδηλάτες όσο και για κάθε είδους όχημα, η Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Μεγαρέων εισηγείται άμεσες επεμβάσεις και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, για όσο χρειαστεί έως την ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης του συγκεκριμένου τμήματος:

  1. Πλήρης αποκλεισμός της κυκλοφορίας για κάθε είδους οχήματα από την συμβολή της παραλιακής οδού με την οδό Αρμονίας έως την οδό Κανάρη.
  2. Το μερικό αποκλεισμό με εργοταξιακή περίφραξη του οδοστρώματος, από τον άξονα της οδού, έως το νότιο άκρο του ώστε η κίνηση των πεζών και των ποδηλάτων να γίνεται με ασφαλή τρόπο στο βόρειο τμήμα της οδού.
  3. Παραμένει η μονοδρόμηση όπως ισχύει.
  4. Να εγκριθούν νέες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις παράκαμψης για όλα τα οχήματα που κινούνται από ανατολή προς Δύση ως εξής: Τα οχήματα που κατευθύνονται από την επαρχιακή οδό Μεγάρων-Πάχης προς την περιοχή Βαρέα θα θα παρακάμπτονται δεξιά προς την οδό Αρμονίας, στη συνέχεια θα κινούνται αριστερά στον παράδρομο της Εθνικής Οδού και στη συνέχεια θα κινούνται αριστερά στην οδό Κανάρη και δεξιά στον παραλιακό δρόμο.