Με τον Γ. Γραμματέα Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου συναντήθηκε ο Ανδρέας Τσώκος, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ, για συζήτηση επί θεμάτων πολιτισμού της περιοχής.

Ανδρέας Τσώκος: «Η περιοχή μας δεν έχει κανένα περιθώριο για άλλες χαμένες ευκαιρίες»

“Η Ελευσίνα, λόγω της επιλογής της ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης, θα συγκεντρώσει το 2023 το διεθνές ενδιαφέρον. Επισκέφθηκα το Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Γιώργο Διδασκάλου για να ενημερωθώ για την πρόοδο των έργων στην περιοχή και τις προσπάθειες ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Συμφωνήσαμε πως θα συνεχίσουμε να έχουμε επαφή και ενημέρωση για την πορεία των έργων, αλλά και για τη συνολική αναβάθμιση των υπολοίπων αρχαιολογικών χωρών της Δυτικής Αττικής.

Ο σχεδιασμός για τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΤΑΑ, αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στην επισκεψιμότητα της περιοχής.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαντλώντας κάθε διαθέσιμο εργαλείο βάζει επιτέλους τη Δυτική Αττική σε αναπτυξιακή τροχιά. Οι επόμενες εθνικές εκλογές θα απαντήσουν και σε αυτό ακριβώς το δίλημμα. Σταθερότητα ή οπισθοδρόμηση; Και η περιοχή μας, δεν έχει κανένα περιθώριο για άλλες χαμένες ευκαιρίες”.