“Η κατασκευή του νέου Προαστιακού στην Δυτική Αττική προχωρά με γοργά βήματα, από τα Άνω Λιόσια έως τον νέο σταθμό Μεγάρων και σύνδεση του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού των Μεγάρων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ανδρέας Τσώκος, μέλος Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ.

Το έργο θα κατασκευασθεί εντός του υφιστάμενου σιδηροδρομικού διαδρόμου της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής προς Πελοπόννησο.

Στάσεις προβλέπονται στον Ασπρόπυργο, στα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου, Ελευσίνα, ΕΛΠΕ Ελευσίνας, Λουτρόπυργος, Νεράκι, Νέα Πέραμος, νέος σταθμός Μεγάρων και Παλαιός Σταθμός Μεγάρων.

Ο σχεδιασμός είναι νομοθετημένος στο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής και τα θεσμοθετημένα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με συνολικό προϋπολογισμό 106.950.000 ευρώ

Ένα σύγχρονο, αθόρυβο, ηλεκτροκίνητο δίκτυο Προαστιακού αναμένεται να παραδοθεί με την δημοπράτηση του έργου, που έγινε αυτές τις ημέρες, στους πολίτες της Δυτικής Αττικής, συνδέοντας την περιοχή μας με την Αθήνα, το αεροδρόμιο, τον Πειραιά και το υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Πιστεύω ότι οι νέοι σταθμοί θα αλλάξουν όχι μόνο τις μεταφορές, αλλά και την εικόνα και την καθημερινότητα στην περιοχή μας.

Προχωράμε μαζί για την Δυτική Αττική“.