Τραγωδία στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς 34χρονος αλεξιπτωτιστής που παρασύρθηκε από δυνατούς ανέμους κατά τη διάρκεια νυχτερινής ρίψης τραυματίστηκε θανάσιμα, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια άσκησης, ο 34χρονος αλεξιπτωτιστής ΚΜ βγήκε εκτός της ζώνης ρίψης σημαίνοντας συναγερμό στις Ένοπλες Δυνάμεις και στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 22:00 της Πέμπτης.

Ο αλεξιπτωτιστής κατά τη διάρκεια νυχτερινής ρίψης παρασύρθηκε από τον δυνατό αέρα εκτός της ζώνης ρίψης.

Οι δυνάμεις αναζητούσαν τον αλεξιπτωτιστή, που ήταν σε ρίψη λόγω αυξημένης επαγρύπνησης λόγω της τεταμένης κατάστασης με την Τουρκία, από τις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ο αλεξιπτωτιστής παρασύρθηκε από τον αέρα, άφησε το αλεξίπτωτο που βρέθηκε περίπου στο σημείο της Λάκκας, και υπήρχαν ενδείξεις ότι έπεσε στο Βουρκάρι στην Αγία Τριάδα.
Στο σημείο βρέθηκαν ελικόπτερα με θερμικές κάμερες και έγινε μεγάλη κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων, με τη βοήθεια και ντόπιων ψαράδων με βάρκες και άλλα μέσα.
Πρωινές ώρες, ο αλεξιπτωτιστής εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου δυστυχώς κατέληξε.
Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας
Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι, τη νύκτα 3 προς 4 Σεπτεμβρίου 2020, ο ΕΠΟΠ Λοχίας (ΠΖ) Κ. Μ. της δυνάμεως Μονάδας της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων κατά την διάρκεια νυχτερινού χερσαίου επιχειρησιακού άλματος ελευθέρας πτώσεως τραυματίστηκε θανάσιμα.
Το ΓΕΕΘΑ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται αρμοδίως.