Συνέντευξη του Υποψηφίου Βουλευτή Δυτικής Αττικής Σταμάτη Πουλή

– Τι κάνατε την τετραετία που πέρασε για την Δυτική Αττική;

-:Έχω μάθει στη ζωή μου να βάζω στόχους! Και να τους πετυχαίνω! Την περασμένη τετραετία  παρόλο που δεν ήμουν Βουλευτής, δούλεψα για την Δυτική Αττική με όλες μου τις δυνάμεις.  Και το αποτέλεσμα ήταν σημαντικό, μετρήσιμο και βεβαίως προς όφελος κυρίως των συμπολιτών μας.

Το εμβληματικό έργο της Επαναλειτουργίας των Ναυπηγείων Ελευσίνας: Ένα έργο στο οποίο δούλεψα από την πρώτη ημέρα, ως σύμβουλος του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη. Και το αποτέλεσμα επετεύχθη. Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας λειτουργούν και πάλι. Με διασφάλιση και των 600 υφισταμένων εργαζομένων όπου πολλοί από αυτούς είναι και πολίτες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου. Με πλήρη εξόφληση  όλων των οφειλών προς τους εργαζομένους και με πρόβλεψη για  1400 νέες θέσεις εργασίας, μέσα στην επόμενη τριετία.  Ώστε τα νέα μας παιδιά να μείνουν στον τόπο τους και να προκόψουν . Να προοδεύσουν. Αυτό είναι το δικό μου στοίχημα.

Η Δημιουργία της Φοιτητούπολης του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αττικής στα Άνω Λιόσια:

Η «Φοιτητούπολη» του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής   είναι ένα  έργο με πραγματικά εμβληματικό χαρακτήρα ο οποίο αποκαλώ ως “το παιδί μου” καθώς πρόκειται για ένα έργο, πάνω στο οποίο δούλεψα και το πίστεψα από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Φυλής. Αυτό το έργο προορίζεται για τους νέους, την νέα γενιά μας την οποία πρέπει να της δώσουμε τα εφόδια για να προοδεύσει και να δυναμώσει .

Από τη μελέτη που έχει γίνει προκύπτει ότι με βάση την παρουσία αυτού του μεγέθους νεανικού πληθυσμού στην περιοχή, ο εκτιμώμενος τζίρος για την τοπική οικονομία φτάνει τα 7 εκ. ευρώ ετησίως. Ταυτόχρονα θα δημιουργηθούν δεκάδες  θέσεις απασχόλησης τόσο κατά την περίοδο κατασκευής του έργου όσο και με την έναρξη της λειτουργίας του.

Πρόκειται για ένα έργο που αφορά σε όλους τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής  και τα νέα παιδιά καθώς θα αποτελέσει μία κοιτίδα εκπαιδευτικής, πολιτιστικής, κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής μας. Μόνο αναβαθμίζοντας την περιοχή μας με μεγάλα έργα θα συμβάλλουμε καθοριστικά στην ανάπτυξη του τόπου μας.

Με τέτοια έργα ασχολήθηκα και δεσμεύομαι να συνεχίζω να ασχολούμαι εφόσον οι συμπολίτες μου με εμπιστευθούν  και μου δώσουν την ευκαιρία να τους εκπροσωπώ στην Βουλή και να αγωνίζομαι για τις ανάγκες τους.

-Τι προτείνεται για το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος στην Δυτική Αττική;

– Πιστεύω πολύ  στα έργα υποδομών τα οποία προσελκύουν μεγάλες επενδυτικές πρωτοβουλίες με περιβαλλοντικά θετικό πρόσημο.

Ειδικά για τα Μέγαρα,  η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου στη Νέα Πέραμο, στην Πάχη και τη Βαρέα θα αποτελέσει μοχλό ανάτασης και ενδυνάμωσης για την  τουριστική, οικονομική, οικιστική και περιβαλλοντική εξέλιξη της περιοχής.

Στην Ελευσίνα, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας θα λειτουργούν  πραγματικά στην αιχμή της τεχνολογίας με τις πιο σύγχρονες μεθόδους, στους τομείς της  έρευνας και της πράσινης ανάπτυξης καθώς προορίζονται να γίνουν ένα από τα πιο σύγχρονα Ναυπηγεία παγκοσμίως.

Η Φοιτητούπολη στα Άνω Λιόσια θα κατασκευαστεί  με όρους αστικής ανάπλασης και προστασίας του περιβάλλοντος.

Η Ανάπλαση  και η αξιοποίηση αποκαταστημένων κυττάρων ΧΔΑ – ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων – Φυλής μέρους της Χωματερής στα Άνω Λιόσια παράλληλα με την δημιουργία περιβαλλοντικού πάρκου και πάρκου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας  που θα δώσει δωρεάν ρεύμα σε 5000 νοικοκυριά από τον επόμενο χρόνο με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι ένα  ακόμα έργο πάνω στο οποίο εργάσθηκα. Ένα έργο  με έντονο περιβαλλοντικό αποτύπωμα για τους κατοίκους της Φυλής που έχουν βιώσει τι σημαίνει περιβαλλοντική υποβάθμιση.

Στόχος μου είναι να μιλώ με έργα και πράξεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών της Δυτικής Αττικής γιατί ο κόσμος έχει κουραστεί από τα μεγάλα λόγια και θέλει  πράξεις έργα και δουλειά. Αυτό κάνω και αυτό σκοπεύω να συνεχίσω να κάνω, εφόσον με στηρίξετε με την ψήφο σας και εκλεγώ Βουλευτής.

Αν εκλεγείτε, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε;

Δεν είναι ένα πράγμα που θα κάνω αλλά πολλά και παράλληλα. Γιατί η δουλειά του Βουλευτή, εφόσον με εμπιστευθούν οι συμπολίτες μου, είναι να εργάζεται συνεχώς για το καλό της περιοχής του και του κόσμου του.

Το ζήτημα της ασφάλειας για την περιοχή της Δυτικής Αττικής αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για εμένα. Γιατί η ασφάλεια είναι συνυφασμένη με την πρόοδο και την ανάπτυξη ενός τόπου.

Σε αυτό το πλαίσιο δεσμεύομαι ότι θα αναλάβω, ως βουλευτής της επόμενης Βουλής, σχετική νομοθετική  πρωτοβουλία που θα περιλαμβάνει την αυστηριοποίηση των ποινών για όσους βρίσκονται σε μόνιμη παραβατική συμπεριφορά, βάζοντας τέλος στα  συνεχή φαινόμενα βανδαλισμών δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών και παράλληλα ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων της περιοχής.

 

– Τι απαντάτε σε κάποιον που δεν θέλει να ψηφίσει την Κυριακή;

– Θέλω να του πω ότι η αποχή δεν είναι η λύση.  Η μόνη λύση είναι να αποφασίσουμε μετρημένα μυαλωμένα και  με σύνεση . Να σκεφτούμε τι έχει κάνει αυτά τα τελευταία 4 χρόνια η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη  και τι είχαμε ζήσει με την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τις κλειστές τράπεζες ,τα ανοιχτά σύνορα, την αύξηση των φόρων  και της ανεργίας

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη  στάθηκε όρθια και εφάρμοσε το  μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει το 2019 και αυτό ξέρετε είναι το μεγάλο της πλεονέκτημα. Το γεγονός ότι μπόρεσε να κάνει πράξεις τα λόγια της, έργα τις υποσχέσεις της.

Αύξησε τον κατώτατο μισθό τρεις φορές και σήμερα έχει φτάσει στα 780 ευρώ. Αύξησε τις συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια.  Μείωσε τους φόρους. Κατήργησε την εισφορά αλληλεγγύης. Κατήργησε τον φόρο γονικών παροχών και δωρεών έως 800.000 ευρώ.  Μείωσε  το ΕΝΦΙΑ. Μείωσε  το χρέος  ως ποσοστό του ΑΕΠ.  Μείωσε την ανεργία.  Στάθηκε δίπλα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις  κατά την διάρκεια της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης. Μείωσε την ακρίβεια με το περίφημο “Kαλάθι του Νοικοκυριού” Ταυτόχρονα  το ποσοστό ανάπτυξη στην Ελλάδα ανήλθε στο 5.5% με ταυτόχρονο ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων. Ενίσχυσε τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Πάνω σε αυτά τα θεμέλια θέλουμε να συνεχίσουμε το έργο μας. Προχωράμε τολμηρά μπροστά με την στήριξη των πολιτών

Όσο αφορά στην δική μου υποψηφιότητα θα ήθελα να του πω  στους συμπολίτες μας που θα κληθούν να αποφασίσουν ποιον θέλουν να τους εκπροσωπεί στην Βουλή  τα εξής:

Δεν κρύβομαι στα δύσκολα. Βγαίνω μπροστά  και θέλω να λύνω τα προβλήματά σας. Γιαυτό άλλωστε ασχολούμαι με την πολιτική. Ζητώ την στήριξή σας και σας υπόσχομαι ότι θα βρίσκομαι δίπλα σας. Ζητώ να με εμπιστευθείτε και σας υπόσχομαι ότι δεν θα σας απογοητεύσω από την επιλογή σας στο πρόσωπό μου”.