Συμμετοχή του Υφυπουργού Εξωτερικών και Βουλευτή Δυτικής Αττικής Γιώργου Κώτσηρα ως εκπροσώπου του Πρωθυπουργού σε εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Σε ανάρτηση του ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Δυτικής Αττικής Γιώργος Κώτσηρας αναφέρθηκε στη συμμετοχή του, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στην επετειακή εκδήλωση που διοργάνωσε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο:

«Με ιδιαίτερη τιμή εκπροσώπησα τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην επετειακή εκδήλωση που διοργάνωσε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Στην εκδήλωση  συμμετείχαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Αποτίουμε φόρο τιμής στους Ελλαδίτες και Κυπρίους ήρωες που υπερασπίσθηκαν την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, στους πεσόντες, στους αγνοούμενους και στους εκτοπισμένους από τις πατρογονικές εστίες.

Η εξεύρεση δίκαιης, βιώσιμης, λειτουργικής και αμοιβαίως αποδεκτής λύσης του Κυπριακού, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, συνιστά μείζονα προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Είμαστε σε διαρκή συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία, στο πλευρό του Κυπριακού Ελληνισμού, για να τεθεί τέλος στον διχασμό και την παράνομη κατοχή της πολύπαθης Μεγαλονήσου.

Συγχαρητήρια στον Πρύτανη, κ. Γεράσιμο Σιάσο, για την εξαιρετική πρωτοβουλία!».