Δυτική Αττική, μια περιοχή ιδιαίτερα επιβαρυμένη υγειονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικοοικονομικά. Στη μικρή της έκταση συγκεντρώνει βαριά βιομηχανία, τη μεγαλύτερη χωματερή της Ευρώπης, μεγάλο αριθμό οχλουσών δραστηριοτήτων και μαζικών χώρων εργασίας και αποτελεί διαμετακομιστικό κέντρο.
Ο πληθυσμός της σε μεγάλο ποσοστό ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, έχει καταυλισμούς τσιγγάνων και μεγάλη συγκέντρωση παλιννοστούντων ομογενών σε περιοχές ακατάλληλες περιβαλλοντικά. Καμία στοχευμένη παρέμβαση που θα δρούσε προληπτικά στην αναχαίτιση της πανδημίας, δεν καταγράφηκε. Τι θα όφειλε μια σύγχρονη χώρα να πράξει ή να προβλέψει για μια τέτοια περιοχή εν μέσω υγειονομικής κρίσης;
Αυτά και άλλα για την περιοχή της Δυτικής Αττικής συζητούνται την Τετάρτη 7 Απριλίου στις 7.00μμ, στην διαδικτυακή δημόσια εκδήλωση που διοργανώνει η Οργάνωση Μελών Χασιάς-Φυλής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με ομιλητές την καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, τον πρώην αν. Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, τον Βουλευτή Δυτικής Αττικής Γιώργο Τσίπρα και τον πρώην Γ.Γ. του Υπ. Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό.
H εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – ΕΦ.ΣΥΝ (www.efsyn.gr), ενώ στο πάνελ της, εκτός από την Συντονίστρια Κατερίνα Καράλη θα συμμετέχει και η δημοσιογράφος Υγείας Ντάνι Βέργου, που θα απευθύνει ερωτήσεις στους ομιλητές.
Η εκδήλωση αναμεταδίδεται ζωντανά από τις σελίδες Facebook  του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δυτικής Αττικής εδώ και της ΟΜ Χασιάς Φυλής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.