Συνάντηση Εργασίας της Ένωσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δυτικής Αττικής με την Υπηρεσία Ανάπτυξης Εφοδιαστικής (ΥΠΑΝΕΦ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Την Αλεξάνδρα Νάσσου, Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Ανάπτυξης Εφοδιαστικής (ΥΠΑΝΕΦ) – αυτοτελούς υπηρεσίας υπαγόμενης απευθείας στον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  επισκέφθηκε την Δευτέρα 27/5/2024, κατόπιν προσκλήσεως, ο Πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δυτικής Αττικής κ. Ηλίας Μουσταΐρας όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει και αντάλλαξει απόψεις για τα ζητήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής γύρω από τα θέματα του εν λόγω χαρτοφυλακίου.

Η Υπηρεσία Ανάπτυξης Εφοδιαστικής (ΥΠΑΝΕΦ) είναι εδώ και δύο χρόνια η πρώτη δημόσια υπηρεσία που έχει ως αρμοδιότητα, μεταξύ των άλλων, το συντονισμό όλων των δημοσίων υπηρεσιών, οργάνων και ενεργειών για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την παρακολούθηση του δικτύου εφοδιασμού τής χώρας, καθώς και την υποστήριξη παροχής συναφών υπηρεσιών και πληροφόρησης.

Μεταξύ άλλων, ο διάλογος αφορούσε την γνωριμία μεταξύ των δυο μερών και πως μπορούν να ενεργοποιηθούν αμοιβαίες συνέργειες ειδικότερα σε ότι αφορά την ενήμερωση των επιχειρήσεων της περιοχής αλλά και εν γένει του ενδιαφέρομενου κοινού (ΟΤΑ, Φορείς, Πολίτες) περί της πορείας των σε εξέλιξη σημαντικών εμβληματικών έργων (ΘΡΙΑΣΙΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, LOGISTICS CENTER ΦΥΛΗΣ, κ.α.) καθώς για τις προκλήσεις που χρόνια ταλανίζουν τις ευρύτερες περιοχές της Δυτικής Αττικής (π.χ. εξυγίανση άτυπων συγκεντρώσεων στον Ασπρόπυργο, κ.α.).

Ζητήθηκε από την ΥΠΑΝΕΦ να σταλεί υπόμνημα θέσεων με ιεράρχηση των επιχειρηματικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων με τις οποίες η περιοχή – και κατ’ επέκταση και τα μέλη της Ένωσης – έρχονται αντιμέτωπα, ανά Δήμο:

  • Ασπροπύργου
  • Ελευσίνας
  • Μάνδρας – Ειδυλλίας
  • Μεγαρέων
  • Φυλής

ώστε να τεθούν επί τάπητος σε θεσμικό επίπεδο οι προβληματισμοί της Ένωσης σε μια προσπάθεια της για άμβλυνση ελλειμματικών πολιτικών πολλών δεκαετιών που έφεραν την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, «πίσω» από τις πραγματικά αναπτυξιακές εξελίξεις της χώρας.

Τέλος, συμφωνήθηκε η διοργάνωση ειδικών ενημερωτικών εκδηλώσεων εντός του τρέχοντος έτους 2024 στα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, στα οποία η ΥΠΑΝΕΦ θα μετέχει αναπτύσσοντας τις θέσεις της επί αυτών (Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο, Επιχειρηματικό Πάρκο Φυλής) σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.