Λ. Κοσμόπουλος: «Η Περιφέρεια Αττικής προχωρά στη δημιουργία νέων υποδομών στην Δυτική Αττική»

 

Προχωρούν τα έργα της Περιφέρειας Αττικής στη Δυτική Αττική, με την υπογραφή και της σύμβασης για την ανέγερση του 4ου 2θέσιου Νηπιαγωγείου και του 4ου 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου (Οικοδομικές Εργασίες και Η/Μ Εγκαταστάσεις).

Τα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και η πορεία ωρίμανσης των μελετών που αφορούν στη δρομολόγηση υποδομών που θα καλύψουν τις ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολικά συγκροτήματα της Αττικής, βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο των Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥπ Α.Ε) Τ. Κατσίπο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚτΥπ Α.Ε Θ. Γιάνναρη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στα γραφεία της ΚτΥπ Α.Ε. υπεγράφη και η σύμβαση για την ανέγερση του 4ου 2θέσιου Νηπιαγωγείου και του 4ου 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου (Οικοδομικές Εργασίες και Η/Μ Εγκαταστάσεις).

Τα έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 5,3 εκατ. ευρώ, έχουν ενταχθεί στο ΠΕΠ 2014-2020 (ΑΔΑ: 9ΣΑ17Λ7-ΩΑΛ) και αναμένεται, σύμφωνα με τη σύμβαση, να ολοκληρωθούν από τον ανάδοχο σε διάστημα 18 μηνών.

Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε ότι «Η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης συνεργάζονται με τους αρμόδιους φορείς, όπως η ΚΤΥΠ για την υλοποίηση έργων, αναγκαίων για την περιοχή μας. Τα νέα σχολεία στον Ασπρόπυργο θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης και της ποιότητας ζωής στην περιοχή μας. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζουμε τις πρωτοβουλίες για δημιουργία νέων υποδομών».