Σε εξέλιξη το πρόγραμμα για την υδρολογική αυτάρκεια του Δήμου Φυλής
Συνεχίζεται, με τη δεύτερη φάση, η προσπάθεια του Δήμου Φυλής για την αξιοποίηση του υδάτινου πλούτου της Πάρνηθας.

Μετά την πετυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου, το ενδιαφέρον, τώρα, εστιάζεται στην αξιοποίηση των υδάτινων αποθεμάτων της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής, του Πανοράματος, του Αη Γιάννη (μέχρι τη Χωματερή) και της Ζωφριάς.


Ο Αναπλ. Δήμαρχος Μαρίνος Σαρλάς και η υπηρεσία ύδρευσης συνεργάζονται στενά με δυο ανθρώπους που αποτελούν παρακαταθήκη για το Δήμο Φυλής και αυτοί δεν είναι άλλοι από τον πρώην Γενικό Διευθυντή της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) Ανδρέα Τσώκο και το στέλεχος της Αρχής Παναγιώτη Σαμπατακάκη.

Με το μεράκι τους και τη διάθεσή τους να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις στο εγχείρημα για την υδρολογική αυτάρκεια του Δήμου Φυλής, πραγματοποιούν αυτοψίες, ώστε να συνδυάσουν τα επιστημονικά δεδομένα με τη μορφολογία του εδάφους και την υπάρχουσα υλικοτεχνική υποδομή. Στόχος μια νέα σειρά ερευνητικών γεωτρήσεων που θα δώσουν τα αναγκαία συμπεράσματα για ένα συνολικό σχεδιασμό της αξιοποίησης των υδάτινων αποθεμάτων.

Την προσπάθεια παρακολουθεί στενά ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, ο οποίος ενθαρρύνει την ομάδα σε κάθε της βήμα. Ήταν αυτός που από την πρώτη στιγμή δέχτηκε την εισήγηση του Μαρίνου Σαρλά και άναψε το πράσινο φως για τη διενέργεια γεωτρήσεων, στο πλαίσιο του ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού για την ενεργειακή και υδρολογική αυτοτέλεια του Δήμου.

“Μιλάμε για ένα καινοτόμο πρόγραμμα, που θα φέρει το Δήμο στην πρωτοπορία της Ελλάδας και θα μας κάνει όλους περήφανους, σε μια εποχή που το νερό και η ενέργεια αναδεικνύονται σε πολύτιμα αγαθά, ιδίως όταν εξασφαλίζονται από τη φύση με όρους αειφορίας. Ευχαριστώ το Δήμαρχο, τον Ανδρέα Τσώκο, τον Παναγιώτη Σαμπατακάκη και όλους τους συνεργάτες μου στην υπηρεσία ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού γι’ αυτή την εμπειρία”, κατέληξε ο Μαρίνος Σαρλάς.