Σμήνη κουνουπιών ήδη έκαναν την εμφάνισή τους στα Μέγαρα

ΚΕΠ Υγείας Μεγάρων: Ξεκινούν ψεκασμοί κατά του ιού του Δυτικού Νείλου

 

Προβλήματα με τα κουνούπια έχουν ήδη εμφανιστεί στην Πάχη και σε άλλες περιοχές του Δήμου Μεγαρέων. Τα απειλητικά για την υγεία κουνούπια έκαναν ήδη την εμφάνισή τους προκαλώντας ανησυχία για την εξέλιξη του προβλήματος και φέτος.

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μεγαρέων σχετικά μας απάντησε ότι θα ξεκινήσει ψεκασμούς για την καταπολέμηση του ιού του δυτικού Νείλου αυτές τις ημέρες σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο.

Αρχικά οι περιοχές προνυμφοκτονίας είναι οι εξής: Νέα Πέραμος (πίσω από το γήπεδο), στη Σχολή Πυροβολικού, στο σιντριβάνι στην περιοχή του μουσικού Ομίλου, στο Άλσος Θεόγνιδος (Πευκάκια), στην εκβολή του ρέματος και στο  αντλιοστάσιο στο Βλυχό και στο κανάλι περιμετρικά του Δημοτικού Σταδίου Μεγαρέων Ολυμπιονικών.

Παράλληλα η Δ/νση Υγείας της Αντιπεριφέρειας ήδη έχει ξεκινήσει προνυμφοκτονίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεγαρέων από τις αρχές Μαρτίου.

 

Όπως ανακοινώθηκε και από την υπεύθυνη για τους ψεκασμούς εταιρεία, στις 19 Μαρτίου το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μεγαρέων με υπεύθυνο τον Ιατρό Κωνσταντίνο Καράμπελα σε συνεργασία με τον επιστημονικά υπεύθυνο της επιχείρησης Ρεμπή Θεόφιλο, πραγματοποίησαν την πρώτη εφαρμογή του προγράμματος για την καταπολέμηση των κουνουπιών στο αστικό περιβάλλον για το έτος 2019-2020. Καταφέραμε να καλύψουμε παραπάνω από 5.000 τμ. επιφάνειας στάσιμων υδάτων. Ακολουθεί ένα αυστηρό πρόγραμμα ελέγχου και καταπολέμησης με στόχο την προστασία της Δημόσιας Υγείας.