Καλωσόρισμα του Δημάρχου Χρήστου Παππού σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

Καλωσόρισμα στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εν όψει της επανεκκίνησης των μαθημάτων στα σχολεία, τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021,απηύθυνε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

“Καλωσορίζουμε την εκπαιδευτική κοινότητα στα σχολεία και ευχόμαστε, να συνεχίσει, απρόσκοπτα, τη δραστηριότητά της. Οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Γιάννης Κρεμύδας και Νίκος Χατζητρακόσιαςκαι οι εργαζόμενοι του Δήμου έχουν καταβάλει κάθε προσπάθεια για την ασφαλή επιστροφή τους στα σχολεία. Παράλληλα, φρόντισαν για την καλή συντήρηση των διδακτηρίων, στο διάστημα που ήταν κλειστά. Η Παιδεία αποτελεί προτεραιότητα του Δήμου μας και πάνω σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε όλοι”, τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής.

 

Δωρεά 20.000 μασκών για τους μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων

Στην αποδοχή της δωρεάς είκοσι χιλιάδων (20.000) μασκών, με τη διαμεσολάβηση της εταιρίας «Ηλεκτροφωτιστική ΑΦΟΙ ΡΟΥΣΣΑ», προκειμένου να διατεθούν σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζομένους στα Δημοτικά και  Νηπιαγωγεία, προχώρησε η Α΄ΕΣΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φυλής.

Οι μάσκες παραδόθηκαν από τον Χρήστο Ρούσσα στον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννη Κρεμύδα και θα διανεμηθούν στα σχολεία, ενόψει της επαναλειτουργίας τους, τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021.

Ο κ. Κρεμύδας ευχαρίστησε, εκ μέρους του Δημάρχου Χρήστου Παππού,  τον κ. Ρούσσα και την εταιρία Eurolamp SA για τη χορηγία, τονίζοντας ότι με τις πρωτοβουλίες τους αναδεικνύεται το ισχυρό «παρών» του επιχειρηματικού κόσμου στις προκλήσεις που ανέδειξε η πανδημία.  Και πρόσθεσε:

«Οι ραγδαίες αλλαγές που προκάλεσε η υγειονομική κρίση έφεραν στο προσκήνιο το σημαντικό πρόσωπο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, το οποίο είναι αναγκαίο να επιδεικνύουν οι επιχειρήσεις. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την εταιρία ΑΦΟΙ ΡΟΥΣΣΑ και προσωπικά τον Χρήστο Ρούσσα, για την πρωτοβουλία και την κοινωνική ευαισθησία του. Ο  Χρήστος Παππούς πιστεύει στη συνεργασία ανάμεσα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις τοπικές επιχειρήσεις, που όταν ενώνουν τις δυνάμεις τους, δρουν προς όφελος των συνδημοτών μας κι εν  προκειμένω, των μαθητών του Δήμου μας».

Από την πλευρά του, ο κ. Ρούσσας αναγνώρισε το σημαντικό έργο που επιτελούν η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή και προσωπικά ο Πρόεδρος της Γιάννης Κρεμύδας στα σχολεία του Δήμου, τους ευχαρίστησε για την καλή συνεργασία και τόνισε: «Οι συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία είναι για όλους δύσκολες και χρέος μας είναι, όσο μπορούμε και όπου μπορούμε, να τις κάνουμε ευκολότερες. Με γνώμονα την κοινωνική υπευθυνότητα, θα συνεχίσουμε να προάγουμε πρωτοβουλίες και δράσεις, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας. Γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον του τόπου μας».