Ένας άνδρας σκοτώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν έπεσε από τρίτο όροφο οικοδομής στην οποία εκτελούσε εργασίες.

Ο άνδρας έπεσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και σκοτώθηκε ακαριαία, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για εργατικό ατύχημα.

Ο οικοδόμος βρέθηκε στο κενό, καθώς πραγματοποιούσε εργασίες πάνω σε ένα μαδέρι που ακούμπαγε από παράθυρο σε παράθυρο, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Ο θάνατός του διαπιστώθηκε στο Αττικό Νοσοκομείο.

Να διαλευκανθούν τα αίτια του εργατικού δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες τονίζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Το τελευταίο διάστημα τα εργατικά “ατυχήματα” έχουν αυξηθεί. Είναι φανερό ότι η εντατικοποίηση της δουλειάς την οποία επιβάλλουν οι μεγαλοεργολάβοι, αξιοποιώντας όλο το νομικό πλαίσιο που έχουν ψηφίσει οι κυβερνήσεις και ο ανύπαρκτος έλεγχος από το ΣΕΠΕ, οδηγεί στο να χάνονται περισσότερες ανθρώπινες ζωές και περισσότεροι τσακισμένοι εργάτες. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι εγκληματικές, γιατί με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, έρχεται να καθιερώσει την 10ωρη και 12ωρη δουλειά, ενώ καταργεί ουσιαστικά και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, ανάβοντας το πράσινο φως στους κατασκευαστικούς ομίλους και μεγαλοεργολάβους να κάνουν ό,τι γουστάρουν στα εργοτάξια και τα μικρότερα γιαπιά και ανακαινίσεις.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να διαλευκανθούν τα αίτια των παραπάνω “ατυχημάτων” άμεσα και να αποδοθούν και ευθύνες. Να ενισχυθεί ουσιαστικά το ΣΕΠΕ και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στα εργοτάξια και τα γιαπιά.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ενισχύσουν τη δύναμή τους, τον οργανωμένο αγώνα. Να μην υποκύπτουν σε κανέναν εκβιασμό ή δίλημμα από την εργοδοσία. Να γίνει υπόθεση δική μας η ίδια μας η ζωή, τα δικά μας συμφέροντα κι όχι αυτών που ζουν από τη δική μας δουλειά».