Κατά την διάρκεια της τρίτης ημέρας της επίσημης επίσκεψης τους στην Ελλάδα, ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα των Βέλγων ακολούθησαν ένα πρόγραμμα οικονομικού περιεχομένου, που ανέδειξε την τεχνογνωσία του Βελγίου στον τομέα της ενέργειας και τις ευκαιρίες για ενδο-ευρωπαϊκή συνεργασία στον τομέα της στρατηγικής αυτονομίας.

Η επίσημη αντιπροσωπεία κατευθύνθηκε το πρωί της Τετάρτης προς το νησί της Ρεβυθούσας , ενώ θα συνοδεύεται από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Η επίσκεψη στον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Ρεβυθούσας επικεντρώθηκε σε βασικά ενεργειακά ζητήματα. Ο τερματικός σταθμός είναι κρίσιμης σημασίας για τον ενεργειακό εφοδιασμό στην Ελλάδα και μπορεί να χρησιμεύσει ως κόμβος για τα Ανατολικά Βαλκάνια καθώς και να διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο στην εξασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η βελγική εταιρεία Fluxys είναι σημαντικός εταίρος στην περαιτέρω ανάπτυξη του ενεργειακού τομέα στην Ελλάδα. Καταρχάς, μέσω της κοινοπραξίας Senfluga, η Fluxys είναι μέτοχος της ΔΕΣΦΑ, που είναι κατασκευαστής και ιδιοκτήτης του τερματικού σταθμού LNG στη Ρεβυθούσα. Επιπλέον, η Fluxys συμμετέχει ενεργά σε πολλά έργα, τόσο στον τομέα του φυσικού αερίου (π.χ. Senfluga, Trans Adriatic Pipeline) όσο και στη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια, όπως η παραγωγή πράσινου υδρογόνου (το έργο White Dragon).

Το Βασιλικό ζεύγος και η επίσημη αντιπροσωπεία δεν αποβιβάστηκαν στο νησί της Ρεβυθούσας, αλλά ενημερώθηκαν εν πλω, σε σκάφος που κινήθηκε προς το νησί.