Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΒΕΠ) Γιώργος Παπαμανώλης Ντόζας την 27 Ιουνίου 2024 πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Δια Βίου Μάθησης, κ. Γιώργο Βούτσινο.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Γ. Γραμματέα στο Υπουργείο Παιδείας, μαζί με τον Πρόεδρο Β.Ε.Π. παρευρέθηκαν, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων, κ. Γιώργος Βλασόπουλος, ο Πρόεδρος  του Συνδέσμου Εμπόρων Υαλοπινάκων Αθηνών Πειραιώς & Περιχώρων, κ. Γιάννης Παγκράτης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Πειραιά Γύρω Νήσων & Δήμων, κ. Θανάσης Κανάκης.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε το θέμα της έλλειψης τεχνικών χεριών και οι τρόποι αντιμετώπισης του.

Ο πρόεδρος ΒΕ.Π. μεταξύ άλλων επεσήμανε :

Την 27/06/2024,  Ημέρα των  Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων το Β.Ε.Π., σταθερό στους στόχους του για σύνδεση της τεχνικής εκπαίδευσης με την αγορά – το επιχειρείν προχώρησε σε άλλη μια πρωτοβουλία ενώνοντας δυνάμεις με μια Ομοσπονδία και δυο Σωματεία  που εκπροσωπούν τεχνικά επαγγέλματα με προοπτικές ανάπτυξης.

Δεν σταματάμε, συνεχίζουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να :

  • Αναδεικνύουμε τις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων  για άμεση κάλυψη εξειδικευμένων τεχνικών χεριών.
  • Συνδέουμε την κατάρτιση με την επιχειρηματικότητα .
  • Προβάλουμε με μια σειρά δράσεων τις προοπτικές επαγγελματικής και οικονομικής εξέλιξης των τεχνικών επαγγελμάτων .
  • Προσφέρουμε εργαλεία κ.α. για την αναβάθμιση των εργαστηρίων στις σχολές μαθητείας ΣΑΕΚ κλπ.

 

Μπήκαν τα θεμέλια σε μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία η οποία σύντομα θα ανακοινωθεί.

Συνεχίζουμε με πολύ όρεξη για έργο και όχι λόγια, πάντα σταθεροί  στον στόχο των επιμελητηρίων και του επιμελητηριακού θεσμού : στήριξη της υγιούς μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.