Επιπλέον 1000 αστυνομικούς και 100 νέες περιπολίες τις επόμενες ημέρες ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

«Καμία ανοχή σε κοινωνικές ομάδες με έντονη παραβατικότητα δεν μπορεί να υπάρξει» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του σχεδίου για τη «νέα αστυνομία», ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στους Ρομά και την κατάσταση που επικρατεί στα δυτικά προάστια της Αθήνας και ξεκαθάρισε ότι για την ΕΛ.ΑΣ δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά τα άβατα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφερόμενος στην παρουσία της αστυνομίας στις συγκεκριμένες περιοχές παραδέχθηκε ότι στη δυτική Αθήνα «υπάρχει πρόβλημα» ωστόσο ξεκαθάρισε ότι τις επόμενες ημέρες θα βγουν στους δρόμους του λεκανοπεδίου 1.000 επιπλέον αστυνομικοί ενώ θα υπάρξουν και 100 επιπλέον περιπολίες.

Όσον το περιστατικό με την φονική καταδίωξη στο Πέραμα που στοίχισε τη ζωή στον 20χρονο Ρομά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι θα μπορούσε το Κέντρο να διατάξει διακοπή της καταδίωξης από τις μηχανές της ΔΙ.ΑΣ και να στείλει περιπολικά. Σε καμία περίπτωση όμως «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό να εγκαταλείπεται η καταδίωξη υπόπτων» σημείωσε με έμφαση.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε ότι η βελτίωση της αποτελεσματικότητας της αστυνομίας μπορεί να επιτευχθεί με έναν ολοκληρωμένο κανονισμό λειτουργίας σε συνδυασμό με την επανεκπαίδευση των ένστολων.

Τέλος, για την συμμετοχή της αστυνομίας στον έλεγχο των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό είπε ότι η ΕΛ.ΑΣ κάνει τη δουλειά της καθημερινά, 8.000 αστυνομικοί συμμετέχουν στους ελέγχους και παρότρυνε τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν άμεσα.