Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη, είχε την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Γιώργος Κώτσηρας.

Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε η συνεργασία των δύο Υπουργείων στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που έχει υιοθετηθεί από τον Εθνικό Μηχανισμό Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Παράλληλα, αναλύθηκαν και άλλες κοινές δράσεις που θα αναληφθούν από τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Υγείας, οι οποίες θα δρομολογηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

Από την πλευρά του, ο κ. Κώτσηρας δεν παρέλειψε να θέσει στον Υπουργό Υγείας και μια σειρά από τρέχοντα ζητήματα που σχετίζονται με τις δομές υγείας στη Δυτική Αττική.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας έχουν ήδη προχωρήσει προς την ενίσχυση των υγειονομικών δομών στη Δυτική Αττική με την προκήρυξη επτά (7) θέσεων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ», σε συνέχεια της περαιτέρω ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας Μεγάρων με ιατρικό προσωπικό το προηγούμενο διάστημα.

Μετά το πέρας της συνάντησης με τον κ. Πλεύρη, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Γιώργος Κώτσηρας, δήλωσε: «Είχα μια άκρως εποικοδομητική και ουσιαστική συζήτηση με τον νέο Υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη, για θέματα που αφορούν τα δύο Υπουργεία.

Συζητήσαμε επίσης σχετικά με την ενίσχυση των υγειονομικών μονάδων της Δυτικής Αττικής, με στόχο την βελτίωση των συνθηκών παροχής ιατρικής περίθαλψης των κατοίκων της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας έχουν ήδη ενισχύσει τις υγειονομικές δομές στη Δυτική Αττική, ενώ παράλληλα έλαβα τη διαβεβαίωση από τον κ. Πλεύρη πως και η νέα ηγεσία του Υπουργείου θα συνεχίσει να συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση, επ’ ωφελεία των κατοίκων της περιοχής μας».