Ανακοίνωση του βουλευτή Θανάση Μπούρα

Σύντομα αναλυτικό ρεπορτάζ

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής κ. Αθανάσιος Μπούρας κατόπιν προσκλήσεως που έλαβε από την πρόεδρο της κοινότητας Κινέτας κυρία Μπαλτσιώτη Αλεξάνδρα, παραβρέθηκε στην συνάντηση εργασίας στο κοινοτικό κατάστημα της περιοχής το Σάββατο 15/2/2020.

Στην συνάντηση που έλαβε χώρα συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Λευτέρης Κοσμόπουλος, ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης, ο Αντιδήμαρχος Ν. Περάμου κ. Σταύρος Φωτίου, τοπικοί σύμβουλοι καθώς και μέλη της επιτροπής πυροπλήκτων.

Στην συζήτηση τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την περιοχή της Κινέτας και της Ν. Περάμου που ήταν απόρροια των δασικών πυρκαγιών και της πρόσφατης πλημμύρας.

Yπήρξε επίσης ενημέρωση από πλευράς του κ. Μπούρα εν όψει της διαβούλευσης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Μετά από συνεχείς επαφές που έχει με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς ήταν σε θέση να ενημερώσει εκτενώς τους παρεβρισκομένους για το γεγονός ότι προχωράνε οι διαδικασίες για ανακατασκευές, επισκευές, για τις οποίες έχουν ήδη εγκριθεί οι ανάλογες πληρωμές, ενώ παράλληλα έχουν δοθεί επιδοτήσεις ενοικίου και περιβάλλοντα χώρου.

Επίσης, έχουν ολοκληρωθεί οι κατεδαφίσεις των επικίνδυνων κτισμάτων καθώς συνεχίζεται και η διαδικασία συλλογής αμιάντου. Με νομοθετικές ρυθμίσεις του τελευταίου διμήνου και με έκδοση κ.υ.α. οριοθετούνται οι πληγείσες περιοχές, ενώ με τροποποίηση κ.υ.α. χορηγείται Στεγαστική Συνδρομή για επισκευές και ανακατασκευές. Τέλος προχωρούν οι προγραμματικές Συμβάσεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για έργα Αντιπλημμυρικής Προστασίας.

Ο κ. Αθανάσιος Μπούρας δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να είναι κοντά τους στις προσπάθειές τους για  αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.