Ακολουθεί άρθρο των μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μεγάρων
Η Δυτική Ευρώπη μετά τις συμφορές του πολέμου  με την δύναμη των συνδικάτων και των κινημάτων κτίσθηκε πάνω στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης  και της αξιοπρεπούς εργασίας .
Η ανατροπή όμως των αυταρχικών καθεστώτων του “υπαρκτού σοσιαλισμού” μπορεί να έκανε καλό στους λαούς όπου υπήρχε, ανέτρεψε όμως για τους λαούς της Δύσης τις υπάρχουσες ισορροπίες και οδηγηθήκαμε σε μια παγκοσμιοποίηση που κυριαρχούν χωρίς αρχές τα καρτέλ, αφανίζοντας μέρα με την μέρα τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα . Η άνοδος της Δεξιάς και το τέρας της  ΑκροΔεξιάς διαμορφώνουν ένα τοπίο πολύ δυσάρεστο , μια ατμόσφαιρα αποπνικτική για τις παναθρώπινες αξίες του Ευρωπαϊκού διαφωτισμού .
Η Ευρωπαϊκή αριστερά, ο Σύριζα ΠΣ κι άλλες προοδευτικές και οικολογικές δυνάμεις προσπαθούν να απορροφήσουν και να μετατρέψουν σε πολιτική δύναμη τον “θυμό” των χαμηλοτέρων οικονομικά στρωμάτων που υποφέρουν από το άνοιγμα της ψαλίδας, που αντί να στραφούν στην αριστερά και την κεντροαριστερά στρέφονται σε μιά λαϊκίστικη Δεξιά ή μια θεοκρατική Δεξιά.
Αυτές οι Ευρωεκλογές είναι κρίσιμες.
Είναι κρίσιμες γιατί πρέπει να δοθεί ένα ΜΗΝΥΜΑ στις κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι δεν είναι όλα καλά.
Οι υποψηφιότητες Αυτιά, Μπελέρη και Ελεονώρα Μελέτη δείχνουν το προσανατολισμό μιας κυβέρνησης που το μόνον που την ενδιαφέρει είναι η υφαρπαγή της ψήφου , θωπεύοντας τα ακροδεξιά αντανακλαστικά . Αγνοεί την Ευρωπαϊκή πραγματικότητα και η ανάγκη να έχει η χώρα μας  Ευρωβουλευτές πολύγλωσσους που να κινούνται με άνεση στους ευρωπαϊκούς οργανισμούς . Συμπεριφέρεται σαν να έχουμε Δημοτικές ή περιφερειακές εκλογές.
Αυτή η Ευρώπη της οπισθοδρόμησης , δεν είναι η δική μας Ευρώπη . Θέλουμε να ζήσουμε σε μια Ευρώπη της Ισότητας , όπου κάθε άνθρωπος θα απολαμβάνει ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες ανεξάρτητα από καταγωγή , οικονομική κατάσταση , φύλο , θρησκεία και σεξουαλικό προσανατολισμό .
* Ίσες ευκαιρίες και ίση αμοιβή εργασίας σε άνδρες και γυναίκες .
* Εκπόνηση σχεδίου στην Ε.E  για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας και την αναγνώριση του όρου “γυναικοκτονία” στην νομοθεσία των κρατών μελών .
* Άμεση αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας που στραγγαλίζει την πατρίδα μας . Το πρόβλημα αυτό αφορά την νεότητα , όπου η ακριβή στέγη , οι χαμηλοί μισθοί , η ακρίβεια και η έλλειψη βασικών δομών παιδικής μέριμνας εμποδίζουν την δημιουργία νέων οικογενειών .
Είναι ανάγκη στις 9 Ιουνίου να δοθεί ένα μάθημα στο Μητσοτακικό μοντέλο που εμποδίζει την κοινωνική πρόοδο βάζοντας στο ίδιο καζάνι τα υπολείματα του Σημίτη και τα πρωτοπαλήκαρα του Καρατζαφέρη , προς άγραν ψήφων …Από όλα έχει ο μπαξές !
Το 41% των εθνικών εκλογών δεν αφορά το 41% των πολιτών διότι οι μισοί πολίτες γύρισαν την πλάτη στις κάλπες.
Τώρα ήρθε η ώρα να κτυπήσουμε την αλαζονεία της εξουσίας , με μια εναλλακτική προοδευτική αντζέντα με κέντρο αναφοράς τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Είναι η ώρα για την Ανατροπή…
Είναι η ώρα να τολμήσουμε για να φέρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τις Προοδευτικές και Οικολογικές δυνάμεις πρωταγωνιστές σε μια μια αλληλέγγυα Ευρώπη των κρατών που την αποτελούν , βάζοντας φραγμό στα σχέδια της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς .
Βάζοντας φραγμό στην Ευρώπη της απομόνωσης , του μίσους και στην Ευρώπη που κυριαρχούν τα καρτέλ που απομυζούν τον ιδρώτα των εργαζομένων και των συνταξιούχων .

οργανωθείτε, πετύχετε.