Η Νομαρχιακή Επιτροπή Δυτικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ

για την άθλια ξενοφοβική επίθεση στα Βίλια

«Το οπτικό υλικό που απεικονίζει σκηνές βίαιης και απάνθρωπης μεταχείρισης προσφύγων προκαλεί τον αποτροπιασμό και δεν τιμά τη Δημοκρατία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι αυτουργοί αυτών των πράξεων πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν για τις βίαιες και απάνθρωπες πράξεις», τονίζεται χαρακτηριστικά

Η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ για την άθλια ξενοφοβική επίθεση αναφέρει:

«Εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία και την καταδίκη μας για την πρόσφατη ξενοφοβική επίθεση σε οικογένειες προσφύγων στα Βίλια Αττικής.

Η ρατσιστική βία στην οποία προέβη ομάδα κατοίκων της περιοχής, παρούσης της δημάρχου Μάνδρας-Ειδυλλίας και μελών της δημοτικής αρχής, δεν εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής.

Το οπτικό υλικό που απεικονίζει σκηνές βίαιης και απάνθρωπης μεταχείρισης προσφύγων προκαλεί τον αποτροπιασμό και δεν τιμά τη Δημοκρατία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι αυτουργοί αυτών των πράξεων πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν για τις βίαιες και απάνθρωπες πράξεις.

Η παρούσα Κυβέρνηση αντιμετωπίζει το δυσεπίλυτο  προσφυγικό ζήτημα με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα, σύμφωνα με όλες τις διεθνείς συνθήκες έτσι ώστε η Ελλάδα να αποτελεί παράδειγμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει ενεργά στα κινήματα και τους αγώνες εναντίον του φασισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, προασπίζοντας τα θεμελιώδη  ανθρώπινα δικαιώματα.

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, τους τοπικούς φορείς, καθώς και τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις να καταδικάσουν απερίφραστα αυτές τις πράξεις, καθώς και τη στάση της δημοτικής αρχής. Όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις οφείλουν να σταθούν απέναντι στον εκφασισμό, τη μισαλλοδοξία και το σκοταδισμό της κοινωνίας».