Ναυπηγεία Ελευσίνας, Φοιτητούπολη  Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και Έργα Υποδομών στα Μέγαρα και την Νέα Πέραμο

Πλησιάζουν οι βουλευτικές εκλογές και συζητήσαμε με τον Σταμάτη Πουλή, Α’ Επιλαχόντα Βουλευτή Δυτικής Αττικής με την Νέα Δημοκρατία.

-Να ξεκινήσουμε την συνέντευξή μας αναφερόμενος στο έργο που έχετε προσφέρει για την Δυτική Αττική και βεβαίως με την ιδιότητά σας ως Α΄Επιλαχόντα Βουλευτή Δυτικής Αττικής. Είναι σε όλους γνωστό ότι η βασική σας προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη της περιοχής.

Η πολιτική για εμένα είναι προσφορά και όσοι ασχολούμαστε με την πολιτική θα πρέπει να μιλάμε  με τα έργα και όχι  με τα λόγια μας.

Το προηγούμενο διάστημα εργάστηκα ώστε η Δυτική Αττική να μπει στον χάρτη της Ανάπτυξης και της ευημερίας. Το στοίχημα ήταν δύσκολο αλλά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η Δυτική Αττική αλλάζει η Δυτική Αττική αναπτύσσεται και δυναμώνει.

Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ένα μεγάλο και άλυτο πρόβλημα επί  12 έτη καταφέραμε και λύθηκε μέσα σε τρεισήμισι μόλις χρόνια, είναι μία μεγάλη επιτυχία της Κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη και βεβαίως προσωπικά του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του Αναπλ. Υπουργού κ. Παπαθανάση. Έχω πλήρη γνώση του θέματος και του μεγέθους τους προβλήματος καθώς ήμουν από την πρώτη στιγμή και συνεχίζω  είμαι δίπλα στους εργαζομένους. Η συμφωνία εξυγίανσης που υπεγράφη με έναν αξιόπιστο επενδυτή το Πάνο Ξενοκώστα έχει διαμορφώσει ένα βιώσιμο μοντέλο επανεκκίνησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Πρόκειται για μία άμεση επένδυση 170 εκατομμυρίων δολαρίων με ταυτόχρονη διασφάλιση – και να ξέρετε αυτό ήταν το βασικό μας μέλημα από την αρχή αυτής της προσπάθειας –  και των 600 υφισταμένων εργαζομένων όπου πολλοί από αυτούς είναι και πολίτες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου. Με πλήρη εξόφληση  όλων των οφειλών προς τους εργαζομένους και με πρόβλεψη για  1400 νέες θέσεις εργασίας μέσα στην επόμενη τριετία. Τα Χριστούγεννα που πέρασαν οι εργαζόμενοι  πήραν την πρώτη δόση και έχουν αρχίσει να ζουν χωρίς άγχος για το εργασιακό τους  μέλλον και  το μέλλον των οικογενειών τους.

Σε αυτήν την προσπάθεια συνέβαλα στο  μέγιστο με τις δικές μου δυνάμεις δίπλα στον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη ώστε τα Ναυπηγεία Ελευσίνας να ξαναλειτουργήσουν. Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις να έρχεται πάλι ζωή στα Ναυπηγεία. Οι Έλληνες πλοιοκτήτες έχουν αρχίζει πλέον να επισκευάζουν τα πλοία τους στην Ελευσίνα και αυτό σηματοδοτεί την επιτυχή έναρξη αυτής της μεγάλης επενδυτικής προσπάθειας. Είμαι πραγματικά περήφανος για αυτό.

Θα πρέπει όμως να μην ξεχνάμε και την συμβολή των εργαζομένων σε αυτό όλο το δύσκολο εγχείρημα. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου γιατί η συμβολή και η εμπιστοσύνη που μας έδειξαν  ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την επίλυση του ζητήματος των Ναυπηγείων. Και αυτό γιατί στο παρελθόν πολλοί είχαν παίξει με τους αγώνες και τις αγωνίες τους μοιράζοντας σε αυτούς και στις οικογένειές τους υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Τους ευχαριστούμε γιατί στάθηκαν δίπλα μας, μας εμπιστεύθηκαν και στο τέλος δικαιωθήκαμε όλοι.

  • Πέραν των Ναυπηγείων Ελευσίνας ασχοληθήκατε προσωπικά με το μεγάλο έργο της Φοιτητούπολης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στον Δήμο Φυλής. Πως προέκυψε αυτή η Πρωτοβουλία;

 

  • Η «Φοιτητούπολη» του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής είναι ένα  έργο με πραγματικά εμβληματικό χαρακτήρα. Ένα έργο πάνω στο οποίο δούλεψα και το πίστεψα από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Φυλής. Ένα έργο το οποίο παίρνει σάρκα και οστά καθώς εγκρίθηκε από την Διϋπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ μόλις πριν ένα μήνα. Η υλοποίηση του έργου είναι συνολικού ύψους 65 εκατομμυρίων Ευρώ και θα  πραγματοποιηθεί με την υπαγωγή του στις διατάξεις του ν.3389/2005 και θα υλοποιηθεί με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Τίποτα δεν έχουμε αφήσει στην τύχη και όλα έχουν σχεδιαστεί μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Ο συνολικός αριθμός των φιλοξενούμενων φοιτητών είναι 1.100 άτομα. Όλα σε μονόκλινα δωμάτια, εκ των οποίων τα 26 προορίζονται αποκλειστικά για Αμεα. Το συνολικό εμβαδόν των χώρων φιλοξενίας είναι 29. 746 τ.μ.  Το εστιατόριο θα καλύπτει 506 τ.μ , αναψυκτήριο και χώροι ψυχαγωγίας 1558,25 τ.μ ενώ το αμφιθέατρο και οι βοηθητικοί χώροι θα καλύπτουν επιφάνεια 700, 93 τ.μ.

Ένα έργο που  αποτελεί πρότυπο για αντίστοιχες παρεμβάσεις. Ένα έργο που ταυτίζεται  με έργα, δράσεις και παρεμβάσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης, ανάπλασης, προστασίας του περιβάλλοντος.  Από τη μελέτη που έχει γίνει προκύπτει ότι με βάση την παρουσία αυτού του μεγέθους νεανικού πληθυσμού στην περιοχή, ο εκτιμώμενος τζίρος για την τοπική οικονομία φτάνει τα 7 εκ. ευρώ ετησίως. Ταυτόχρονα θα δημιουργηθούν δεκάδες  θέσεις απασχόλησης τόσο κατά την περίοδο κατασκευής του έργου όσο και με την έναρξη της λειτουργίας του.

Πρόκειται για ένα έργο που αφορά σε όλους τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής  και τα νέα παιδιά καθώς θα αποτελέσει μία κοιτίδα εκπαιδευτικής, πολιτιστικής, κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής μας. Μόνο αναβαθμίζοντας την περιοχή μας με μεγάλα έργα θα συμβάλλουμε καθοριστικά στην ανάπτυξη του τόπου μας.

 

-Μπορούμε να περιμένουμε κι άλλα έργα με θετικό πρόσημο  και ειδικά για την ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων;

– Τα Μέγαρα, η Νέα Πέραμος, το Αλεποχώρι και η Κινέτα διαθέτουν συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία οφείλουμε να  δουλέψουμε σκληρά ώστε να αναδειχθούν. Η περιοχή της Δυτικής Αττικής θα πρέπει να αποτελέσει  πρότυπο περιοχής για θεματικό και θρησκευτικό τουρισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, όπως επίσης και περιοχή – πρότυπο πρωτογενούς παραγωγής προϊόντων υψηλής ποιότητας και αξίας, σε σύνδεση μάλιστα  με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και τα τμήματα Τροφίμων. Ο εκσυγχρονισμός των παραγωγικών δυνατοτήτων και η αξιοποίηση των νέων αναπτυξιακών ευκαιριών για τον πρωτογενή τομέα (γεωργία, πτηνοτροφία και αλιεία) είναι υψηλή προτεραιότητα. Τα εξαιρετικά προϊόντα της Μεγαρίτικης γης θα πρέπει να αποτελέσουν σύμβολο διεθνούς αναγνώρισης. Γιατί Τα Μέγαρα μπορούν και αξίζουν να βρίσκονται  στην πρώτη γραμμή της σύγχρονης αγροτικής οικονομίας! Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να εξάρουμε  και την συμβολή των αγροτικών συλλόγων της περιοχής στην ανάπτυξη και ενδυνάμωση της αγροτικής της οικονομίας. Σε αυτήν μας την προσπάθεια η δικής τους βοήθεια και συμβολή  είναι απαραίτητη και σημαντική.

– Σε επίπεδο έργων υποδομών, τι πιστεύετε ότι έχει ανάγκη η περιοχή των Μεγάρων;

– Προσωπικά πιστεύω πολύ  στα έργα υποδομών τα οποία προσελκύουν και μεγάλες επενδυτικές πρωτοβουλίες. Ειδικότερα η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου στη Νέα Πέραμο, στην Πάχη και τη Βαρέα θα αποτελέσει μοχλό ανάτασης και ενδυνάμωσης για την  τουριστική, οικονομική, οικιστική και περιβαλλοντική εξέλιξη της περιοχής

Με την κατασκευή υποδομών για θαλάσσιο τουρισμό, δημιουργία μαρίνας, εκτεταμένες αναπλάσεις και δίκτυα που θα μπορέσουν να υποστηρίξουν την αξιοποίηση των ιδιωτικών περιουσιών. Σημαντική εξίσου είναι και η αξιοποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη του αεροδρομίου της Πάχης. Χρειαζόμαστε Έργα που θα συμβάλλουν στην οικονομική εξέλιξη της περιοχής  και στην δημιουργία  εσόδων για την  ευρύτερη τοπική κοινωνία. Τονώνοντας την επισκεψιμότητα  της περιοχής θα βελτιωθεί  ταυτόχρονα η  ποιότητα ζωής των μόνιμων κατοίκων.

  • Κύριε Πουλή είστε ενεργό στέλεχος της ΝΔ, πρώτος επιλαχών βουλευτής Δυτικής Αττικής και πολύ πιθανόν εκ νέου υποψήφιος βουλευτής, όποτε γίνουν εκλογές. Ποιο πιστεύετε ότι θα είναι το διακύβευμα των επόμενων εκλογών;
  • Το δίλημμα είναι ένα: Οπισθοδρόμηση ή Πρόοδος.

Και βεβαίως ένα είναι σίγουρο ότι με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η χώρα μας θα συνεχίσει την αναπτυξιακή της τροχιά.

Είναι αλήθεια ότι τον Ιούλιο του 2019 όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την διακυβέρνηση του τόπου, η Ελλάδα ήταν τραυματισμένη όχι μόνο σε επίπεδο οικονομικό αλλά και βαθιά κοινωνικό. Το πείραμα της επικράτησης του λαϊκισμού είχε αφήσει τα σημάδια του σε όλα τα πεδία της ζωής του τόπου μας.

Και παρόλο που αυτή η Κυβέρνηση αντιμετώπισε πρωτόγνωρες και εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις όπως την Πανδημία, έναν Πόλεμο μέσα στην Ευρώπη, ένα πληθωριστικό τσουνάμι  και μία μεταναστευτική κρίση στάθηκε όρθια και δυνατή.

Με πείσμα και επίμονη προσπάθεια η Κυβέρνηση κατάφερε τόσο να επαναφέρει την χώρα μας σε τροχιά υψηλής ανάπτυξης όσο και να συνεχίσει με συνέπεια το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Με μείωση της φορολογικής  βάσης η Ελλάδα θεωρείται πλέον μία από τις πιο ελκυστικές χώρες για επενδύσεις. Το ποσοστό ανάπτυξης της Ελλάδας για το 2022 ανήλθε στο 5,5% . Πετύχαμε ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων ενώ ταυτόχρονα  είχαμε την ταχύτερη μείωση του χρέους μας  ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Και παρά τα όσα απρόβλεπτα μεσολάβησαν τηρήσαμε στο ακέραιο κάθε λέξη μας.   Ιστορικό χαμηλό ρεκόρ δωδεκαετίας στην ανεργία, δύο αυξήσεις του κατώτατου μισθού και τρίτη με τη νέα χρονιά, πρωταθλήτρια η χώρα μας στις επενδύσεις, πάνω από 50 φόροι μειώθηκαν, 20 από τους οποίους οριζόντια για όλους τους Έλληνες.

Για την περιοχή μας είναι  σημαντικό ο αγρότης των Μεγάρων να πληρώνει μειωμένο ΦΠΑ στο 6% για τις ζωοτροφές και τα λιπάσματα. Ο  πολίτης των Μεγάρων να πληρώνει ΕΝΦΙΑ που είναι πλέον κατά 35% μικρότερος από το 2018.  Όπως επίσης είναι σημαντικό για μια οικογένεια στα Μέγαρα όπως και για κάθε ελληνική οικογένεια να μπορεί να κάνει μια γονική παροχή χωρίς να πληρώνει ούτε ένα ευρώ φόρο.  Όπως επίσης έχει σημασία πως από την 1η Ιανουαρίου 2023, καταργήθηκε οριστικά -και για όλους- η εισφορά αλληλεγγύης. Οι πολίτες λοιπόν κρίνουν και συγκρίνουν. Βλέπουν ποιοι τα καταφέρνουν στα δύσκολα και ποιοι απειλούν τη χώρα με αποσταθεροποίηση και περιπέτειες.

Η Ελλάδα παρά τις δυσκολίες της εποχής προχωράει μπροστά. Στόχος μου είναι η Δυτική Αττική να εξελιχθεί δυναμικά. Το ξαναλέω, πρέπει να τρέξουμε για να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος! Και για να το πετύχουμε αυτό χρειαζόμαστε μία νέα, δυναμική και δραστήρια κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Δυτικής Αττικής!

 

– Στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, την υποψηφιότητά σας την “σκίασαν” φήμες και ψίθυροι για δικαστήρια και εκκρεμότητες με την δικαιοσύνη.Τι έγινε στο μεσοδιάστημα και πώς είναι τώρα η κατάσταση, γιατί σε δήλωσή του ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης είπε “να δώσει ο Θεός και ο Σταμάτης Πουλής θα αναλάβει τον Πολάκη στη Βουλή”…

– Αγαπητέ κ. Βασίλαινα στη δική μου ζωή υπάρχει «το βρώμικο ΄18».  Τότε  ξεκίνησε η στοχοποίησή μου από τον Παύλο Πολάκη και τον παρακρατικό μηχανισμό του,  επειδή δεν υπέκυψα στους εκβιασμούς του  τότε,  να πω ψέματα  σε βάρος του Άδωνι Γεωργιάδη για την περίοδο της θητείας του στο Υπουργείο Υγείας. Με το να σταθώ όρθιος, χωρίς να λογαριάσω το όποιο κόστος,  χάλασα το σχέδιο άλλης μιας σκευωρίας. Γι’ αυτό και με πρωτοφανές μίσος ξεκίνησε η επιχείρηση της εξόντωσής μου σε όλα τα επίπεδα.  Ηθικά, επαγγελματικά, πολίτικά, κοινωνικά. Ακόμη και βιολογικά.  Με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα και πηχυαίους τίτλους στα δημοσιογραφικά φερέφωνα του ΣΥΡΙΖΑ. Με τον παρακρατικό μηχανισμό που είχε στήσει ο Πολάκης με την τότε Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης  Μ. Παπασπύρου και τους  στημένους ελεγκτές τους.

Χρειάστηκε να δώσω έναν τιτάνιο αγώνα για να αποδείξω πως «δεν είμαι ελέφαντας». Παρά τα  χιλιάδες προσκόμματα που έβαλαν  για  να κρύψουν τα στοιχεία της αθωότητάς μου κατάφερα να συγκεντρώσω στοιχείο – στοιχείο όλα τα τεκμήρια της πρωτοφανούς σκευωρίας που στήθηκε από έναν πανίσχυρο Υπουργό σε βάρος ενός απλού πολίτη που είχε όμως την «ιδιοτροπία» να μη σκύβει το κεφάλι. Ναι, ήταν μια αναμέτρηση «Δαβίδ και Γολιάθ». Κι ο Γολιάθ του σταλινισμού έχασε.  Δικαιώθηκα από την Ελληνική Δικαιοσύνη για όλες τις συκοφαντίες. Το ίδιο και η σύζυγός μου. Η λάσπη γύρισε μπούμερανγκ  στους εμπνευστές της.

Η δικαίωσή μου είναι μια μεγάλη νίκη. Όχι μόνο προσωπική. Είναι νίκη των θεσμών μιας ευνομούμενης πολιτείας. Είναι νίκη της δημοκρατίας απέναντι σε ένα παρακράτος που παρακράτησε, το παρακράτος  μιας φανατικής, άρρωστης και εκδικητικής Αριστεράς.

Γι’ αυτό και δεν θα σταματήσω μέχρι να λογοδοτήσουν!

Σήμερα ο Πολάκης από κατήγορος είναι κατηγορούμενος για όσα ψεύδη έχει πει για εμένα.  Γι’ αυτό και κρύβεται. Γι’ αυτό και φοβάται «όπως ο διάβολος το λιβάνι» να αντιμετωπίσει την Ελληνική Δικαιοσύνη προκειμένου να απολογηθεί  για όσα έκανε  σε βάρος μου και σε βάρος της οικογένειάς μου.

Ευχαριστώ τον Άδωνι Γεωργιάδη για την στήριξή του όλα αυτά τα χρόνια. Και ο  αγώνας μου εναντίον  του Πολάκη και του απεχθούς συστήματός του είναι και δική του δικαίωση!

 

 

Με την ευκαιρία αυτής της συνέντευξης θα ήθελα να προσκαλέσω όλους τους Μεγαρίτες και τις Μεγαρίτισες στην κοπή της πίτας μου που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου 2023 και ημέρα Τετάρτη στις 18:00 στο café Αίγλη να ανταλλάξουμε ευχές για την νέα χρονιά. Θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.