Για ίδρυση υπνωτηρίου αστέγων

Με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκαν ο Δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης και οι Αντιδήμαρχοι Σταμάτης Γεωργακής και Ελπίδα Χονδρίδου.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο προσπάθειας ίδρυσης υπνωτηρίου αστέγων και, επιπλέον, με σκοπό την ένταξη του Δήμου Μεγαρέων στο πρόγραμμα «Στέγαση και εργασία».

«Υπήρξε δέσμευση για ένταξη του Δήμου στο εν λόγω πρόγραμμα, ενώ για το θέμα του υπνωτηρίου σύντομα θα ανοίξει πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Γενικά υπήρξε πολύ καλό κλίμα και το ραντεβού μας θα ανανεωθεί σύντομα» όπως μας ανέφερε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αρωγής και Δημόσιας Υγείας Σταμάτης Γεωργακής.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους» απευθύνεται σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες έλλειψης στέγης και λειτουργεί συμπληρωματικά στο πλαίσιο εφαρμογής δημόσιων πολιτικών καταπολέμησης της έλλειψης αυτής.

Πλέον προκηρύσσεται πλέον κάθε δύο χρόνια και λειτουργεί σε 43 Δήμους σε όλη τη χώρα παρέχοντας: Επιδότηση ενοικίου στους ωφελούμενους για δύο χρόνια, καθώς και κάλυψη βασικών δαπανών για οικοσκευές και πληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ. Επιδότηση του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών για ένα χρόνο για εξεύρεση εργασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ή για τη δημιουργία επιχείρησης. Υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης και διασύνδεσης.